Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Глава держави підписав закон щодо підвищення розміру державної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам

Президент України Віктор Янукович підписав Закон України №410-VІІ «Про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» щодо підвищення розміру виплат державної допомоги на догляд за інвалідами з дитинства та дітьми-інвалідами. Закон спрямований на реалізацію нових соціальних ініціатив «Діти – майбутнє України». Законом передбачено підвищення розміру надбавки на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи А (з виключно високою мірою втрати здоров'я) з 50 до 100% прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідного віку.

У регіони України буде поставлено більше 1000 спеціалізованих автомобілів для центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Президент України Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» №395-VII. Законом запроваджується нова бюджетна програма «Розвиток служби екстреної медичної допомоги (придбання медичного автотранспорту) для закладів охорони здоров'я України», за якою Міністерству охорони здоров'я України спрямовується на її фінансування 922 млн. гривень.

На Харківщині триває реконструкція храмів

Розповідаючи в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» про реконструкцію храмів на Харківщині, секретар Харківської єпархії протоієрей Михайло Кіт підкреслив, що на початку 90-х років 20 сторіччя багато церков було зруйновано і зараз одно з завдань православної церкви – відновити святині. За словами Михайла Кіта, дуже багато церковних архівів було знищено, тому деякі церкви не можуть бути реконструйовані у первозданному вигляді. «Зараз приймаються окремі рішення по кожній церкві. Є у нас комісія, яка займається реставрацією і у цьому напрямку ведеться велика кропітка робота. Особливо ми дбаємо про ті церкви, які визначають свій 100-літній і більше ювілей. Ми розуміємо, що така церква намолена, благодатна, вона бачила руїни та гоніння, вона особлива, вона – живий свідок нашої історії», – зазначив Михайло Кіт.

На Харківщині відбудеться хресна хода з приводу святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі

У вересні цього року відбудеться хресна хода кругом Харкова. Про це повідомив секретар Харківської єпархії протоієрей Михайло Кіт, розповідаючи в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» про заходи, які будуть проведені на Харківщині у рамках реалізації завдань Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі. «За благословенням Архієпископа Харківського і Богодухівського Онуфрія 14-15 та 21-22 вересня хресна хода відбудеться кругом Харкова по окружній дорозі з нашими слобожанськими святинями. Ми запрошуємо усіх бажаючих прийняти участь у цьому неперевершеному заході», – зазначив Михайло Кіт.

Хрещення Київської Русі – подія, яка навіть сьогодні нагадує про наші корні

Про це в ефірі програми Харківського обласного радіо «Ранковий ексклюзив» розповів секретар Харківської єпархії протоієрей Михайло Кіт. Він підкреслив, що Хрещення Київської Русі – це подія, яка має вплив на історію нашого народу і навіть сьогодні нагадує нам про наші корні. За його словами, 2013 рік має велике значення, адже цей рік ювілейний. Саме тому, в рамках реалізації завдань Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі на Харківщині будуть проведені святкові заходи.

З початку липня на консультаційний телефон з питань вступу до вищих навчальних закладів звернулося 49 осіб

Про це повідомляє офіційний сайт Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. В рамках створення в Департаменті регіонального оперативного штабу «Вступна кампанія 2013 року» було організовано роботу консультаційного телефону з питань вступу до вищих навчальних закладів. За період 1 по 19 липня 2013 року з приводу консультацій звернулося 49 осіб.

25 спортсменів-харків’ян братимуть участь у ХХІІ літніх Дефлімпійських іграх

З 25 липня по 04 серпня 2013 року у м. Софія (Болгарія) відбудуться ХХІІ літні Дефлімпійські ігри. Змагання будуть проходити у двох містах Болгарії – Софії та Правець, які офіційно вважаються містами-господарями. Спортсмени з 92 різних країн світу будуть змагатися у 20 видах спорту та боротимуться за понад 200 нагород. Офіційна церемонія відкриття ігор відбудеться 26 липня о 19:00 (за місцевим часом), змагання з волейболу, футболу, кульової стрільби та баскетболу розпочнуться напередодні – 25 липня.

У Харківській області виконання запланованих заходів з підготовки ЖКГ та об’єктів соціальної сфери до осінньо-зимового періоду перевищує середньоукраїнські показники

23 липня 2013 року під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Дулуба відбулось чергове засідання робочої групи «Модернізація інфраструктури та базових секторів» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ. Під час засідання були розглянуті результати роботи обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років.

У наступному році в Харкові відкриють кінематографічний туристичний маршрут

Про це сьогодні після брифінгу повідомила директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА, заступник голови оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. За її словами, наступного року в рамках Міжнародного кінофестивалю буде презентовано кінематографічний туристичний маршрут міста Харкова. Зараз оргкомітетом кінофестивалю ведеться активна робота з його розробки.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 23 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 655,9 тис. га, що становить 93 %, намолочено 2404,6 тис. тонн зерна при середній врожайності 36,7 ц/га. Озимої пшениці обмолочено 458,8 тис. га, або 99 % від плану, намолочено – 1979,6 тис. тонн, середня врожайність – 43,1 ц/га. Пшениці ярої обмолочено 4,5 тис. га, або 75 % від плану, намолочено 9,8 тис. тонн, середня врожайність по області – 21,5 ц/га. Жита обмолочено 9 тис. га, або 92% від плану, намолочено 30,5 тис. тонн, середня врожайність по області – 34 ц/га.

У Харкові давно відроджено ім'я першого винахідника кінематографа Йосипа Тимченко

Сьогодні під час брифінгу директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА, заступник голови оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич заявила, що «Харьковская сирень» – єдиний міжнародний кінофестиваль, який у рамках своєї діяльності займається науково-дослідницькою роботою. За її словами, в результаті такої роботи в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» видаються книги про видатних харків'ян, чиї імена з часом були забуті. Наприклад, в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» була презентована книга про першого винахідника кінематографа, нашого земляка Йосипа Тимченко. Історичну працю «Механік-винахідник Йосип Тимченко в документах і спогадах» представили співавтори – Володимир Миславський і Віктор Гергеша.

З вересня в галереї «Бузок» проводитимуться щотижневі концерти

Про це розповіла Директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич. Вона зазначила, що подібна практика в галереї вже була і, оскільки це сподобалося як виконавцям, так і слухачам, було вирішено, що концерти будуть проводитися щотижня. «У галереї вже не один раз проводили музичні вечори. Наприклад, в рамках святкування 70-річчя визволення нашого міста, до дня початку Великої Вітчизняної війни. Залишилися задоволені і виконавці, і глядачі, а, оскільки площа галереї нам дозволяє, ми вирішили використати таку можливість», – сказала Вікторія Маренич.

30 липня в галереї «Бузок» відкриється виставка робіт іконописної майстерні Харківської єпархії

Про це сьогодні в ході брифінгу на тему: «Реалізація в регіоні завдань і доручень Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі» розповіла директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. Говорячи про святкові заходи, які відбудуться на Харківщині в рамках реалізації завдань Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі, вона розповіла, що 30 липня в галереї «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки ікон.

З 26 по 28 липня на Харківщині відбудуться Дні православного кіно

Про це сьогодні в ході брифінгу на тему: «Реалізація в регіоні завдань і доручень Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі» повідомила директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА, заступник голови оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. За її словами, у масштабному вигляді в області Дні православного кіно проводяться вперше. «До 1025-річчя святкування Хрещення Київської Русі в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» у кінотеатрі «Боммер» відбудуться Дні православного кіно. Вхід на сеанси буде безкоштовним. Фільми на православну тематику транслюватимуться 26, 27, 28 липня. 26 і 27 липня відбудуться покази художніх, документальних та анімаційних фільмів, які брали участь у Міжнародному фестивалі православного кіно. Ці фільми були люб'язно надані Союзом кінематографістів Російської Федерації. А 28 липня ми вирішили повністю присвятити показам фільмів про життя і духовний шлях Митрополита Харківського і Богодухівського Никодима», – сказала Вікторія Маренич.

До 1025-річчя Хрещення Київської Русі в Харківській області відбудеться байдаркова хресна хода

На території Ізюмської єпархії Української Православної Церкви з 29 липня по 13 серпня 2013 року вперше в області відбудеться байдаркова хресна хода. Як повідомила на прес-конференції начальник відділу у справах релігій облдержадміністрації Ольга Чернявська, вона відбудеться в рамках реалізації завдань і доручень Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

28 липня у всіх храмах і церквах Харківщини будуть проведені Божественні літургії та збори

Говорячи про реалізацію в регіоні завдань і доручень Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі, начальник відділу у справах релігій ХОДА Ольга Чернявська зазначила, що на Харківщині заходи до цієї дати почали проводитися ще з 2009 року. За цей період проведено тематичні години і конкурси у всіх навчальних закладах області, виставки в краєзнавчих музеях, створені тематичні рубрики в бібліотеках та обласних засобах масової інформації.

Відродження духовності є пріоритетним завданням української влади

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему: «Реалізація в регіоні завдань і доручень Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі» розповіла начальник відділу у справах релігій облдержадміністрації Ольга Чернявська. Вона підкреслила, що в Харківській єпархії Української Православної Церкви в цей ювілейний рік було заплановано та здійснено безліч заходів. Так, у Харкові вже відбулося освячення двох пам'ятників – Андрію Первозванному та Рівноапостольному князю Володимиру, заплановано освятити 9 храмів у Харкові та 10 – у Харківській області, встановити 12 поклонних хрестів і освятити 7 місць під будівництво храмів в ознаменування ювілейної дати Хрещення Київської Русі. Також планується відкриття просвітницьких центрів, нових недільних шкіл та багато іншого.

Для підприємців Чугуївщини відбудеться безкоштовний майстер-клас

25 липня о 14.00 в рамках комплексної освітньої програми «Школа малого бізнесу» в залі засідань Чугуївської міської ради відбудеться безкоштовний майстер-клас для підприємців і тих, хто бажає розпочати власну справу на тему: «Способи збільшення обсягів продажів та прибутку підприємства. Покращення маркетингової стратегії». Під час заходу слухачів ознайомлять з актуальними аспектами успішної маркетингової політики: інструментами для аналізу та розвитку бізнесу; способами поліпшення маркетингу; способами підвищення продажів; п'ятью ключовими складовими бізнесу; стратегією ведення переговорів; рекламою бізнесу.

Харків’янки здобули бронзу чемпіонату світу з водних видів спорту

На чемпіонаті світу з водних видів спорту, який стартував у Барселоні, українська команда з синхронного плавання здобула бронзу в технічній програмі. Чемпіонат світу зібрав понад двох тисяч спортсменів майже з 200 країн світу. За перші дні змагань збірна України здобула одну срібну та одну бронзову нагороду.

У 2013 році на території Харківської області введено в експлуатацію 282 житлових будинки

Станом на 1 липня на території Харківської області введено в експлуатацію 282 будинки загальною площею житла 70,1 тис. кв. м. З них 271 індивідуальний житловий будинок загальною площею 50,4 тис. кв. м та 11 багатоквартирних житлових будинків загальною площею 19,7 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, в рамках реалізації програми «Доступне житло» (30/70) укладено 38 договорів на будівництво 41 квартири загальною площею житла 2,27 тис. кв. м. 144 людини виявили бажання взяти участь у Програмі «Здешевлення вартості іпотечних кредитів», укладено 37 договорів на часткову компенсацію відсотків та видано кредитів на загальну суму 8,3 млн. грн.  

Події дня

Сьогодні, 23 липня, в 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська,64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція начальника відділу у справах релігій обласної державної адміністрації Ольги Чернявської на тему: «Реалізація в регіоні завдань і доручень Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі»;  в 14:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться брифінг директора Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторії Маренич на тему: «Святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі».

Завдяки релігійному вихованню у дітей формуються чіткі життєві принципи

Про це сьогодні на зустрічі з керівниками релігійних організацій Харківської області розповів голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що в рік 1025-річчя Хрещення Київської Русі, яке відзначається в Україні за завданням Президента Віктора Януковича, на Харківщині приділяється серйозна увага духовному розвитку дітей. «Сьогодні ми говоримо про величезне значення релігії в житті нашого суспільства для виховання духовності. І сьогодні, коли йде становлення України політичної, ми повинні правильно ростити і виховувати наших дітей. Відповідальність за духовне виховання і за моральний стан нашого суспільства багато в чому лежить на релігії. Саме завдяки релігійному вихованню наші діти ростуть, пам'ятаючи про свою віру, у них формуються чіткі життєві принципи», – зазначив Михайло Добкін.

Представникам різних конфесій сьогодні найважливіше шукати те, що їх єднає

Одним з основних напрямків заходів, присвячених святкуванню 1025-річчя Хрещення Київської Русі, що проводяться за дорученням Президента України Віктора Януковича, є встановлення діалогу, партнерських взаємовідносин між державою та представниками різних релігійних конфесій. Толерантність відносин між органами державної влади та релігійними громадами Харківщини підкреслив сьогодні представник Харківсько-Запорізької Дієцезії Римсько-католицької Церкви отець Мар'ян Сковира в ході зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з керівниками релігійних організацій Харківської області.

Необхідно викорінити релігійну неграмотність. Михайло Добкін

Сьогодні, напередодні святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі, голова Харківської ОДА Михайло Добкін зустрівся з керівниками релігійних організацій Харківщини. Під час зустрічі були обговорені такі питання, як значення цієї події для всієї країни і необхідність відзначення її річниці, яке організоване на виконання доручення Президента України Віктора Януковича. Також керівники релігійних організацій разом з головою ОДА обговорили завдання на майбутнє.

Зустріч представників різних конфесій – можливість обговорити загальні для всіх духовні цінності

Сьогодні на зустрічі керівників релігійних організацій Харківської області та голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна пастор релігійної громади «Харківська християнська церква» Петро Коваленко подякував губернатору за можливість зустрітися і поговорити про духовні цінності. «Спасибі, що зібрали нас за цим круглим столом, що є час говорити про духовні речі, про божі цінності, які важливі всім нам. Ми будемо молитися, щоб ви були прикладом для багатьох політиків у нашому суспільстві, щоб Бог давав вам мудрість, силу і розуміння ситуації, в якій ви знаходитеся. Спасибі вам велике за допомогу і підтримку, спасибі за те, що ми знаємо – на Харківщині є люди, які істинно вірують в Ісуса Христа», – сказав Петро Коваленко.

У рік святкування 1025-річчя Київської Русі на Харківщині буде освячено 19 храмів УПЦ

На Харківщині триває робота з виконання завдання Президента України Віктора Януковича про святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Сьогодні в ході зустрічі керівників релігійних організацій Харківської області з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій розповів про відзначення на Харківщині цієї знаменної події та подякував губернатору за підтримку, надану Харківській єпархії УПЦ.

Святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі – дуже важлива подія для всього християнського світу

Таку думку сьогодні в ході зустрічі керівників релігійних організацій Харківської області з головою ОДА Михайлом Добкіним висловив старший пресвітер об'єднання церков християн віри євангельської п'ятидесятників Харківської області Сергій Циганков. За його словами, святкування річниці такої визначної події, яке організоване на виконання доручення Президента України Віктора Януковича, дуже необхідне. «Зараз гарний час для роботи, служінь, праці для Божої слави і для Божого діла. Я хочу висловити надію на розуміння з боку поважного священства того, що ми робимо одну справу. Оскільки ми сьогодні говоримо про святкування ювілею 1025-річчя Хрещення Київської Русі, я вважаю, що це дуже важлива подія для всього християнського світу. Ми всі повинні сприяти розвитку моралі християнства в нашій державі», – сказав Сергій Циганков.

До 1025-річчя Хрещення Київської Русі будується храм біля джерела Чудотворної Піщанської ікони Божої Матері

У Харківській області, як і інших регіонах країни, відбуваються заходи на виконання Указу Президента України Віктора Януковича «Питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя Хрещення Київської Русі». На відзначення цієї дати в серпні-вересні 2013 року низка урочистих заходів відбудеться в Ізюмській єпархії Харківської області. Основний з них – будівництво храму біля джерела Чудотворної Піщанської ікони Божої Матері. Про це сказав в ході зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з керівниками релігійних організацій Харківської області Архієпископ Ізюмський і Куп'янський Єлисей.

Харківщина – місце толерантності та поваги до будь-якої релігії

Про це сьогодні під час зустрічі керівників релігійних організацій Харківської області з головою ХОДА Михайлом Добкіним заявив головний рабин м. Харкова та Харківської області, голова Об'єднання хасидів ХаБад Любавич іудейських релігійних громад та організацій Харківського регіону Мойше Москович. «Я вважаю, що ми повинні говорити про те, щоб була толерантність і повага до будь-якої іншої релігії. Такими зустрічами ми показуємо живий приклад того, що незважаючи на те, що у кожного є своя релігія, свій погляд, своя віра, ми збираємося разом і обговорюємо загальні питання. Тому можна стверджувати, що Харківщина – місце толерантності та поваги», – сказав Мойше Москович.

В ефірі харківських телеканалів – зустріч Михайла Добкіна з керівниками різних релігійних організацій області

Відеоверсія зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з керівниками різних релігійних організацій області буде демонструватися в ефірі харківських телеканалів: Харківське обласне державне телебачення: 23 липня, вівторок – 16:30; 24 липня, середа – 19:30; "7 канал" 23 липня, вівторок – 21:50; 27 Липня, субота – 10:50.

Архів документів