Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харків’янин Ібрагім Алдатов – найкращий спортсмен місяця в Україні

Чемпіон світу з вільної боротьби (вагова категорія 84кг) Ібрагім Алдатов визнаний найкращим спортсменом вересня 2013 року за версією Національного олімпійського комітету України. Його тренер Юрій Назаренко - найкращий тренер місяця.

Лєшек Бальцерович подякував Михайлу Добкіну за можливість участі у V Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»

У своєму листі на ім'я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна доктор наук, професор Варшавської школи економіки, видатний польський економіст і політик Лєшек Бальцерович висловив подяку за теплий прийом, наданий йому в Харкові.

Опалювальний сезон в Харківській області розпочнеться з 1 жовтня

Як повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, в зв’язку із зниженням середньодобової температури повітря до +8 градусів та нижче опалювальний сезон в області розпочнеться з 1 жовтня. У першу чергу опалення буде включено в об’єктах соціальної сфери.

Навчально-виховні комплекси сьогодні найпоширеніший тип навчального закладу, особливо для сільської місцевості

Про це в ході «прямої лінії» газети «Слобідський край» повідомила ректор Харківської академії неперервної освіти, заслужений працівник освіти України Любов Покроєва. За її словами, у цьому році почали роботу 15 навчально-виховних комплексів (НВК), дев’ять із них – у сільських районах: Балаклійському, Барвінківському, Дергачівському, Золочівському, Куп’янському, Нововодолазькому, Вовчанському, тощо.

Студент Харківської державної академії культури став лауреатом ХVII Всеукраїнського конкурсу професійних читців імені Лесі Українки

В Ялті відбулася урочиста церемонія закриття та нагородження переможців ХVІІ Всеукраїнського конкурсу професійних читців імені Лесі Українки. За підсумками двох турів конкурсу членами журі були визначені переможці. Володарем Гран-прі стала студентка ІІІ курсу акторського відділення факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка Марія Проскурняк. Перша премія присуджена студентці IV Б акторського курсу Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К.Карпенка-Карого Анастасії Логвін. Друга премія присуджена студенту IV курсу факультету театрального мистецтва Харківської державної академії культури Олексію Семеннікову. 

Вітання Президента України з нагоди Дня усиновлення

Шановні співвітчизники! Щиро вітаю вас із Днем усиновлення, який Україна традиційно відзначає 30 вересня - у день пам'яті святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Кожна дитина має бути зігріта сімейним теплом. Розуміючи свою високу відповідальність за долю тих, хто сьогодні чекає на батьків, держава послідовно виконує свій обов'язок із розвитку національного усиновлення та сімейних форм виховання дітей.

Михайло Добкін привітав хліборобів Красноградщини з намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав хліборобів Красноградського району з намолотом  100 тисяч тонн зерна врожаю 2013 року і побажав їм нових трудових успіхів. «Значення такого успіху важливе для нарощування продовольчого і експортного потенціалу Харківської області. Ця трудова перемога досягнута завдяки наполегливій праці працівників села, їх майстерності і відповідальності за долю врожаю. Зичу усім міцного здоров'я, добробуту, наснаги, злагоди у родинах, нових звершень у вашій нелегкій хліборобській праці в ім'я рідного краю та україни!» - йдеться у вітальній телеграмі.

Вітання Президента України працівникам бібліотечної справи

Шановні друзі! Щиро вітаю вас із професійним святом - Всеукраїнським днем бібліотек. Високо ціную вашу відданість справі збереження друкованого слова - нетлінного джерела мудрості та досвіду, яке живить людство, духовно збагачує і надихає його на самовдосконалення.

Події дня

Сьогодні о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція начальника Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяни Печерських на тему: «Реалізація в регіоні завдань Глави держави щодо розвитку національного усиновлення та сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, профілактики соціального сирітства»

У Вовчанську урочисто відкрито Алею Пам'яті Героїв Радянського Союзу

З перших днів Великої Вітчизняної війни 23 тисячі мешканців Вовчанського району пішли на фронт, щоб захистити свою Вітчизну. Всі вони виконали свій обов'язок, проте повернулися додому менше половини. 17 з них були відзначені найвищою нагородою – зіркою Герою Радянського Союзу. Сьогодні, через 70 років після визволення Харківщини, у парку 40-річчя Перемоги м.Вовчанська на їх честь відкрито Алею Пам'яті. У церемонії відкриття взяли участь керівники району, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко та народний депутат Дмитро Шенцев, з ініціативи якого і було створено меморіальний комплекс.

Вовчанський район відзначив 90-річчя свого утворення

Урочисто, весело та всією громадою відсвяткували у м.Вовчанську 90-річчя утворення району. На свято завітали й почесні гості: перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, народний депутат України Дмитро Шенцев. На майдані ще гомонів ярмарок, а у районній державній адміністрації вшановували працівників, що внесли особистий вагомий внесок у розвиток Вовчанського району. Почесними грамотами РДА та районної ради були відзначені освітяни і лікарі, аграрії та приватні підприємці, робітники та керівники підприємств.

Слухачі Школи юного журналіста відвідали інформаційно-виставковий центр «Бузок»

В ході екскурсії в інформаційно-виставковий центр «Бузок» майбутні журналісти ознайомилися з виставкою Анастасії Гавришевої «Малюю те, що люблю» і Урфана Гусейнова «Колір Гранату». Як зазначила директор інформаційно-виставкового центру «Бузок» Алла Суфранова, це два молоді обдарування у яких вперше відбулася персональна виставка. Вона дуже сподівається, що дебютанти ще не раз будуть показувати свої роботи жителям і гостям міста Харкова. Учениця Харківського навчально-виховного комплексу "Академічна гімназія №45" Лідія Петровська розповіла, що намагається якомога частіше відвідувати виставки.

Почалося перше заняття Школи юного журналіста в новому навчальному році

Сьогодні в прес-центрі Харківської облдержадміністрації розпочалося перше заняття Школи юного журналіста. Цього року до школи юнокорів зараховано 39 учнів 8-11 класів з 16 районів Харківської області, які вже мають певний досвід співпраці з районними ЗМІ та пройшли відбір. Представники Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА привітали дітей з початком нового навчального року в Школі юного журналіста. Сказали, що в цьому році заняття будуть не менш цікавими і насиченими, ніж у минулі роки. Зокрема, буде багато зустрічей з видатними та цікавими людьми, а також юних журналістів чекають захоплюючі теоретичні та практичні заняття. Заняття в Школі будуть проводитися 1 раз на місяць.

Події дня

Сьогодні, 28 вересня, о 10:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнуться заняття в Школі юного журналіста при Департаменті масових комунікацій ХОДА; У понеділок, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція начальника Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяни Печерських на тему: «Реалізація в регіоні завдань Глави держави щодо розвитку національного усиновлення та сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, профілактики соціального сирітства»

Під час осіннього зариблення в Печенізьке водосховище планують випустити 400 тис. мальків

Про це повідомив директор Обласного спеціалізованого комунального підприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергій Шпаркий. «Протягом року водосховище було зариблено півмільйоном мальків. Планується цієї осені ще випустити 400 тис. мальків. Їх закуповують у Печенізькому рибгоспі. У першу чергу зариблення проводиться товстолобом і білим амуром», - повідомив Сергій Шпаркий.

Єдиний державний реєстр громадян, що потребують поліпшення житлових умов, повинен бути сформований до 1 жовтня 2013 року

Про це сьогодні в ході селекторної наради в обласній державній адміністрації повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, головний архітектор області Михайло Рабінович. За його словами, в результаті проведеної інвентаризації квартирного обліку встановлено, що по Харківській області до Єдиного державного реєстру громадян, що потребують поліпшення житлових умов, необхідно внести інформацію по 41,5 тис. осіб. У повному обсязі подані форми Балаклійський, Барвінківським, Богодухівським, Зачепилівським, Коломацьким, Краснокутським, Лозівським, Нововодолазьким, Первомайським, Чугуївським районами, містами Люботин і Первомайський.

Більше 1700 браконьєрських сіток вилучено на Печенізькому водосховищі

З жовтня 2012 року по 24 вересня 2013 року співробітниками обласного комунального підприємства з виконання норм екологічної безпеки вилучено 1754 браконьєрських сіток. Про це розповів заступник директора підприємства Василь Лемента. Щодня водосховище патрулюють три бригади, дві в районі сел. Печеніги і одна бригада за сел. Старий Салтів. Співробітники комунального підприємства вилучають сітки з води, середня довжина сіток становить 50-80 м. Якщо під час рейду співробітниками затримуються браконьєри, то складається протокол, після якого виписується покарання у вигляді штрафу. Розмір штрафу залежить від кількості риби, яка знаходиться в сітці. Наприклад, за один судак браконьєри повинні заплатити 850 грн.

Харків'яни встановили рекорд Європи та світу з парашутного спорту

З 18 по 22 вересня 2013 року в Іспанії, в місті Емпуріабрава, збірною світу з парашутного спорту були встановлені нові рекорди Європи і світу в категорії «Великі формації». Підсумком роботи команди стали чотири офіційні рекорди, які були зафіксовані суддями FAI. До складу збірної світу з парашутного спорту входить шестеро українців, в тому числі – четверо представників Харкова. Рекордсменами Європи та світу стали харків'яни Ілля Балашов, Костянтин Курашов, Олексій Самойлов і Лев Тремасов.

Харківська область визнана однією з найвідкритіших в Україні

Про це на прес-конференції, представляючи результати відповідного моніторингу, повідомив директор Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран. Центр з червня 2011 року здійснює постійний моніторинг виконання 650 органами влади закону про доступ до публічної інформації. Згідно з результатами моніторингу, в 2012-2013 роках однією з найвідкритіших областей визнана Харківська. Також найвідкритішими стали Дніпропетровська, Запорізька та Полтавська області, а найзакритішими - Тернопільська, Закарпатська та Одеська.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 27 вересня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 27 вересня всього по області посіяно озимих культур на площі 183,514 тис. га (38% від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 180,429 тис. га, ячменю – 247 га, жита – 2838 га. Продовжується збирання пізніх культур. Гречки обмолочено 12,751 тис. га, або 80% від запланованої площі. Намолочено 13,675 тис. тонн, урожайність – 10,7 ц/га.

У Вовчанському, Дергачівському, Зміївському, Харківському районах та містах Харків, Чугуїв введено в експлуатацію найбільшу кількість житла

Сьогодні на обласній селекторній нараді директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович повідомив, що станом на 25.09.2013 на території області введено в експлуатацію 151 тис.кв.м загальної площі житла, з них 43,9 тис.кв.м у багатоповерхових житлових будинках і 107,1 тис.кв.м в індивідуальних житлових будинках.

Охоронні зони ліній електричних і газових мереж мають бути вільні від перешкод і сторонніх об'єктів

Сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб дав керівникам РДА та міст обласного значення доручення вжити заходи з ліквідації всіх сторонніх об'єктів, розчищення перешкод і наведення порядку у всіх охоронних зонах ліній електричних і газових мереж.

Харківщина отримає 882 тис. грн. на реалізацію 10 проектів-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування

Уряд виділив понад 42 млн грн на реалізацію 244 проектів-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. «Адресне фінансування державою таких проектів є важливою підтримкою та стимулом активності місцевих громад. Проекти спрямовані на модернізацію житлово-комунального господарства – впровадження енергозберігаючих технологій, оновлення систем опалення, водопровідної мережі та систем освітлення. Також проекти передбачають проведення ремонтів та реконструкцію дошкільних навчальних закладів, шкіл, вирішення екологічних проблем – утилізацію побутових відходів, розвиток спортивної інфраструктури, наприклад, будівництво спортивних майданчиків», – сказав він.

Туристична сфера відіграє важливу роль у формуванні позитивного іміджу України на міжнародній арені

Сьогодні у Малій залі Будинку рад відбулися урочистості з нагоди Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні. У заході взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, представники сфери туризму на Харківщині. Євген Савін від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна привітав усіх присутніх і подякував за високий професіоналізм, спрямований на розвиток регіональної індустрії гостинності.

Підприємства Харківщини отримали 149,96 млн. грн. в рахунок погашення заборгованості з різниці у тарифах

26 вересня на виконання постанови Кабінету Міністрів України щодо порядку надання субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах Міністерством фінансів України було профінансовано 8 договорів на суму 149,96 млн.грн. в рахунок погашення заборгованості за електроенергію. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, всього по області профінансовано 26 договорів на суму 168,46 млн. грн.

Підготовка житлово-комунального господарства Харківської області до зими завершиться до 1 жовтня

Про це повідомив сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації директор Департаменту житлово-комунального господарства ХОДА Роман Грива. «На сьогоднішній день житлове господарство в цілому підготовлено на 99,3%, на що використано 115 млн. грн. із запланованих 119 млн. грн. Підготовлено 14 671 житловий будинок. У житловому фонді комунальної власності виконано ремонт 1753 покрівель або 99%. Роботи з ремонту або заміні опалювальних систем, промивання систем гарячого і холодного водопостачання виконані на 100%. Підписано 99,23% паспортів готовності будинків до опалювального сезону, тобто з 14770 готові 14652 будинки», – зазначив він.

У 8 спеціальних інтернатах Харківщини відкриті дошкільні підрозділи

Про це сьогодні в ході візиту до Комунального закладу «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс №7» Харківської обласної ради, в якому навчаються діти зі складними вадами мовлення, повідомив заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. За його словами, такого результату вдалося досягти завдяки реалізації в регіоні соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення кожної дитини дошкільною освітою.

Робітники підприємств Харківщини отримали нагороди з нагоди Дня машинобудівника

Сьогодні з нагоди професійного свята машинобудівників в Харківській обласній державній адміністрації відбувся урочистий прийом. За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняного машинобудування найкращі працівники підприємств області були відзначені найвищими нагородами області. Почесні грамоти облдержадміністрації і Харківської обласної ради вручили заступник голови ХОДА Андрій Моченков та перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко.

У Харківській області ведеться активна робота щодо забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав Комунальний заклад «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс №7» Харківської обласної ради, в якому навчаються діти зі складними вадами мовлення. З 1 вересня 2013 року в НВК почав роботу дошкільний підрозділ на 2 групи, які відвідують 20 вихованців. На капітальний ремонт двоповерхового окремого будинку з місцевого бюджету було виділено 572,5 тис. грн., на благоустрій спортивного майданчика - 99 тис. грн., території - 220 тис. грн. Як зазначив Євген Савін, ця установа є яскравим прикладом роботи, яка протягом трьох років проводиться в Харківській області, в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, щодо забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти.

У Харкові новий навчальний рік починає Школа юного журналіста

Школа юного журналіста, створена з ініціативи Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації, розпочне свою роботу 28 вересня. У занятті візьме участь 31 учень 8-11 класів з 14 районів Харківської області, які пройшли попередній конкурсний відбір у районах.

Архів документів