Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2014 році буде розглянута можливість будівництва ФОКу у Золочівському районі

Заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін під час робочого поїздки до Золочівського району ознайомився з роботою будинку дитячої та юнацької творчості та дитячо-юнацької спортивної школи. У ході візиту Євген Савін оглянув матеріально-технічний стан приміщення, а також ознайомився з навчальним процесом, поспілкувавшись з дітьми та педагогами.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 3 жовтня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 3 жовтня всього по області посіяно озимих культур на площі 241,362 тис. га (50 % від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 237,509 тис. га, ячменю – 544 га, жита – 3309 га. Продовжується збирання пізніх культур. Гречки обмолочено 13,482 тис. га, або 84 % від запланованої площі. Намолочено 14,144 тис. тонн, урожайність – 10,5 ц/га.

13-17 листопада на Харківщині перебуватиме чесна правиця великомученика Георгія Побідоносця

За ініціативи Президента України та домовленістю зі священоначаллям Священного монастиря Ксеофонт Святої Гори Афон з 30 жовтня до 5 грудня в Україні перебуватиме чесна правиця великомученика Георгія Побідоносця. У Харківській єпархії УПЦ святиня перебуватиме з 13 по 17 листопада.

Дитину, яка загубилася в Близнюківському районі, знайшли здоровою та неушкодженою

Як повідомила голова Близнюківської райдержадміністрації Лідія Шулець, 6-річного хлопчика, який загубився в Близнюківському районі, знайшли здоровим та неушкодженим. Зараз дитина перебуває під наглядом лікарів в центральній районній лікарні. За словами Лідії Шулець, 1 жовтня матір із своїм сином пішла до сестри у сусіднє село, де переночували, але потім додому вони не повернулися. Наступного дня місцеві механізатори знайшли жінку в полі, її поведінка характеризувалася психічними розладами. Вона була доставлена в центральну районну лікарню. Ввечері 2 жовтня до міліції звернулася 53-річна жінка та повідомила, що майже добу тому зі свого дому, що в селі Миролюбівка Близнюківського району, пішли й до цього часу не повернулися її 6-річний онук зі своєю матір'ю.

Делегація Харківщини візьме участь у міжнародній виставці в Шрі-Ланці

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з Надзвичайним і Повноважним Послом Демократичної і Соціалістичної республіки Шрі-Ланка в Україні і Російській Федерації паном Удаянга Віратунга. У зустрічі також взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та заступник голови облради Людмила Давидова. «Радий вітати вас у столиці Слобожанщини – місті університетської науки, столиці машинобудування та спорту. З огляду на те, що між Харківською областю та вашою державою практично немає активного інвестиційного співробітництва та відсутній товарообіг, у нас дуже широке поле для співпраці. Вона можлива в машинобудуванні – продукцією харківських підприємств успішно користуються країни, які межують зі Шрі-Ланкою, – і сфері туризму», – зазначив у вітальній промові Михайло Добкін.

5-6 жовтня відбудеться турнір з гольфу «Кубок Михайла Добкіна»

5-6 жовтня в Superior Golf Club відбудеться турнір з гольфу «Кубок Михайла Добкіна». Цей турнір - один з найпрестижніших у турнірній сітці харківського клубу.

Підприємства машинобудування Харківського регіону впевнено підвищують свої показники

Як зазначив у ході виїзної наради Комітету НП ОПЖТ з координації виробників вантажних вагонів та їх компонентів на базі Залізничного дивізіону Індустріальної групи УПЕК голова Харківської ОДА Михайло Добкін, в області працює понад 600 промислових підприємств. Основні товарні групи експорту - це турбіни, генератори, реактори, агрегати для авіаційної та космічної галузі.

34 інваліди Харківської області обов’язково в цьому році отримають автомобілі

Сьогодні відбулася нарада з питань реалізації в регіоні ініціатив Президента України щодо підвищення соціального захисту найбільш вразливих верств населення. Як зазначила у ході наради заступник директора обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Галина Степанова, Харківське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів здійснює в установленому порядку виконання загальнодержавних програм соціального захисту інвалідів. Зокрема, з метою реалізації ініціатив Президента України щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення Фонд фінансує заходи щодо соціальної, трудової, фізкультурно-спортивної та професійної реабілітації інвалідів, програму створення нових та збереження існуючих робочих місць для інвалідів.

Харківський регіон став одним з національних лідерів з інвестиційної привабливості

За останні кілька років Харківський регіон став одним з національних лідерів з інвестиційної привабливості, конкурентоспроможності та розвитку підприємництва. Авторитетні міжнародні видання Forbes і Financial Times визначили Харківський регіон одним з лідерів у сфері створення сприятливих умов для розвитку бізнесу та залучення інвестицій. Про це в ході  виїзної наради Комітету НП "Об'єднання виробників залізничної техніки" з координації виробників вантажних вагонів та їх компонентів на базі Залізничного дивізіону Індустріальної групи УПЕК нагадав голова Харківської ОДА Михайло Добкін. 

Події дня (змінено час початку заходу!)

Сьогодні, 3 жовтня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ (пр. Московський, 75) розпочнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему "Реалізація Закону України "Про громадські об'єднання"; О 14:00 у Палаці студентів Національної юридичної академії України ім. Я. Мудрого (вул. Пушкінська, 88) відкриється ХVІ з’їзд ортопедів-травматологів України; О 15:00  у Держпромі (майдан Свободи 5, 2 під’їзд, 2 поверх) відбудеться засідання Громадської ради при обласній державній адміністрації.

Важливо, що саме Харків надав майданчик для дискусій щодо вдосконалення управління європейськими містами та територіальними громадами. Михайло Добкін

Основою основ державного управління або організації системи влади всіх успішних європейських держав є громада, яка має чіткі, закріплені за нею законом повноваження на самоврядування і самоорганізацію. Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в інтерв'ю Інтернет-агентству «Укрінформ». За його словами, хоча законодавство в кожній країні своє, загальною є непорушність права територіальної громади брати участь в організації свого життя на місцях.

Україна цінує підтримку Єврокомісії підписання Угоди про асоціацію. Віктор Янукович

Україна цінує підтримку Єврокомісії на шляху до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, зокрема в частині створення всеосяжної зони вільної торгівлі. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з членом Європейської Комісії з питань торгівлі Карелом Де Гухтом. «Ми цінуємо Вашу особисту підтримку євроінтеграційних прагнень України і ту величезну роботу, яку ми спільно з вами зробили, готуючи Угоду про створення всеосяжної зони вільної торгівлі», - сказав Глава держави.

Геннадій Кернес гідний очолити Асоціацію міст-володарів Призу Європи. Михайло Добкін

Харківський міський голова Геннадій Кернес стане гідним кандидатом на посаду президента Асоціації міст, нагороджених Призом Європи. Так голова Харківської ОДА Михайло Добкін прокоментував кореспондентові Укрінформу заяву мера Анкари (Туреччина), президента цієї Асоціації Мелиха Гекчека про готовність після закінчення строку своїх повноважень рекомендувати на цю посаду Геннадія Кернеса.

У Харківській області вже опалюється понад 25% житлових будинків

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, станом на 17:00 2 жовтня включені в роботу 629 котелень з 872, або 72,1%, в тому числі в районах області - 526, або 86,5%, у м. Харкові - 103, або 39%. Всього опалюється 2104 житлові будинки, або 25,5%, в тому числі в районах області - 1507, або 62%, у м. Харкові – 597, або 10,3%.

Михайло Добкін привітав вчителів Харківщини з професійним святом

У Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулися урочистості до Дня вчителя. В урочистому заході взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, педагоги Харкова та області. Під час урочистостей з нагоди професійного свята працівників педагогічної трудової ниви привітав губернатор Михайло Добкін.

Розвідувальне буріння на свердловині «Біляївська-400» підтвердило наявність газових запасів

З приходом в регіон транснаціональної компанії «Shell», яка має технічну можливість добувати газ з глибини 5 км, в Харківській області була розпочата підготовка до видобутку нетрадиційного газу. Про перспективи видобутку газу ущільнених пісковиків і сланцевого газу розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов в інтерв'ю всеукраїнському телеканалу «Банківське телебачення». «Перший етап підходить до завершення: розвідувальне буріння компанії «Royal Dutch Shell» в Первомайському районі на свердловині «Біляївська-400» повністю завершено. Повністю пройдені проектні 5 тисяч метрів, і, за даними фахівців, результат: газопроявлення – позитивне. Ми сподіваємося, що Україна до 2020 року зможе повністю забезпечити внутрішні потреби населення і промисловості в газі, а в майбутньому стати газовим експортером. Це шлях до енергетичної незалежності країни», – зазначив заступник губернатора.

З кожним роком зменшується кількість дітей, яких усиновляють іноземці

З кожним роком зменшується кількість дітей, яких усиновляють в Україні іноземці. Про це заявив Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко під час брифінгу. За словами Юрія Павленка, за останні сім років в Україні стабільно скорочується міждержавне усиновлення. Так, якщо у 2005 році іноземці усиновили 2110 дітей, у 2010 році - 1202, то у 2012 році - 806, а за 8 місяців 2013 року (за оперативними даними Мінсоцполітики) - 390 українських дітей.

Президент приділяє особливу увагу забезпеченню права кожної дитини на виховання в сім'ї

Президент України Віктор Янукович приділяє особливу увагу забезпеченню права кожної дитини на виховання в сім'ї. Про це заявив Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко під час брифінгу. За словами Юрія Павленка, на виконання Національної стратегії профілактики соціального сирітства перед кожною районною владою, кожним органом опіки й піклування Президент ставить три чіткі завдання. По-перше, максимально підтримати сім’ю, яка потрапила у скрутну ситуацію, надаючи батькам якісні соціальні послуги для попередження вилучення дитини з сім'ї, недопущення позбавлення батьківських прав, збереження родини. По-друге, якщо не вдалось зберегти біологічних батьків для дитини - захистити дитину, взяти її під опіку держави шляхом надання статусу дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування. По-третє, виконати свій обов’язок по влаштуванню кожної дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, в нову сім’ю (усиновлення, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, опіка).

Дані радіаційного моніторингу в зоні діяльності (санітарна-захисна зона, зона спостереження) ДСП «ХДМСК» у вересні 2013 р.

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат» впродовж вересня 2013 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Питання міжнародного співробітництва в галузі освіти і культурних зв'язків сьогодні обговорювалися в ХНУРЕ

Сьогодні в Харківському національному університеті радіоелектроніки відбулася зустріч в.о. ректора ХНУРЕ Наталії Лісної з Почесним консулом України в м. Ізмір (Турецька Республіка ) паном Хікметом Четіном Гюверджином. За словами в.о.ректора, завдяки багаторічній співпраці та підтримці пана Гюверджина, диплом ХНУРЕ серед перших ВНЗ України отримав підтвердження в Міністерстві освіти Туреччини. Були укладені договори про міжнародне співробітництво з провідними університетами Туреччини.

4 жовтня відбудеться міський вечір вшанування ветеранів освіти «Свято мудрості, знань, праці»

4 жовтня о 16.00 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться традиційний міський вечір вшанування ветеранів освіти «Свято мудрості, знань, праці», присвячений Дню Вчителя.

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть директора Харківського училища культури Володимира Даниловича Левченка, який помер 1 жовтня на 67 році життя. В цю скорботну годину ми розділяємо біль утрати з усіма, хто знав та поважав Володимира Даниловича. Світла пам’ять про нього залишиться в серцях рідних, близьких, колег.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 2 жовтня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 2 жовтня всього по області посіяно озимих культур на площі 216,036 тис. га (44% від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 212,467 тис. га, ячменю – 451 га, жита – 3118 га.

На Харківщині працевлаштовані майже 27 тис. осіб з інвалідністю

Заступник директора Харківського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Галина Степанова у програмі «Ранковий ексклюзив на тему: «Реалізація в регіоні ініціатив Президента України щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення» розповіла про те, що у Харківській області сьогодні проживає близько 151,5 тис осіб з інвалідністю, з яких 8 260 це діти до 18 років. Приблизно 70 тис. інвалідів можуть повноцінно працювати.

За підтримки обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів 71 людина з особливими потребами отримує вищу освіту

З метою реалізації в регіоні ініціатив Президента України щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення Харківське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів постійно виділяє кошти на освіту для людей з особливими потребами. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного радіо розповіла заступник директора обласного відділення Фонду Галина Степанова.

В обласній дитячій бібліотеці відбулось свято для людей похилого віку "Добром забуте серце обігрійте..."

Міжнародний день людей похилого віку – це особливе свято, яке відзначається в багатьох країнах світу з 1992 року. Україна – найстаріша країна в Європі, кожен четвертий її житель – пенсіонер, а понад 1 млн. 3200 тис. – старші 80 років. 1 жовтня у Харківській обласній бібліотеці для дітей з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку відбувся святковий захід "Добром забуте серце обігрійте...". У гості до бібліотеки завітали люди похилого віку, які є постійними відвідувачами Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг Київського району м. Харкова), а також читачі бібліотеки – школярі молодших класів ХЗОШ №36. Між присутніми, представниками різних поколінь, відбувся діалог і обмін думками. Діти знайшли чудові слова вдячності людям старшого віку за їхню мудрість, ласку і тепло, а також з великою майстерністю розіграли сценку, яка вчить шанувати старших.

Харків підписав Меморандум про співпрацю з Анкарою

Сьогодні в ході засідання Президії Асоціації міст-володарів Призу Європи відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Харковом і Анкарою. З боку Харкова Меморандум підписав Харківський міський голова Геннадій Кернес, з боку Турецької Республіки - мер Анкари, президент Асоціації міст, нагороджених Призом Європи, Мелих Гекчек.

Громадські організації інвалідів області отримали 1,1 млн.грн. фінансової підтримки від Фонду соціального захисту інвалідів

Харківське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів здійснює в установленому порядку виконання загальнодержавних програм соціального захисту інвалідів. Зокрема, з метою реалізації ініціатив Президента України щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення Фонд фінансує заходи щодо соціальної, трудової, фізкультурно-спортивної та професійної реабілітації інвалідів, програму створення нових та збереження існуючих робочих місць для інвалідів. Про це розповіла на обласному радіо в програмі «Ранковий ексклюзив» заступник директора обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Галина Степанова. «За програмою фінансування фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів, за поданням Національного комітету спорту інвалідів України, відділенням профінансовані уже в цьому році видатки на суму майже 291 тис. грн. Зокрема, на проведення у с. Яворів Львівської області табору фізкультурно-спортивної реабілітації для 21 спортсмена з інвалідністю», - сказала Галина Степанова.

Харків - єдине місто України, яке є членом Президії Асоціації міст, нагороджених Призом Європи

Про це сьогодні в ході засідання Президії Асоціації міст, нагороджених Призом Європи, заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Харківщину на цьому форумі також представили Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, депутати міської та обласної рад. Крім цього, у засіданні взяли участь іноземні делегації трьох держав - три представництва німецьких міст, одне польське і одне турецьке. Делегацію Туреччини очолив мер Анкари, президент Асоціації міст, нагороджених Призом Європи, Мелих Гекчек. Серед почесних гостей засідання - Генеральний консул Республіки Польща Ян Гранат, Генеральний консул РФ у Харкові Сергій Семенов.

2014 рік стане початком розвитку української армії на контрактній основі. Віктор Янукович

Осінній призов на строкову службу до Збройних Сил став останнім - з 2014 року українська армія переходить на контрактну основу, заявив Президент України Віктор Янукович. «Я вважаю, що цей рік буде останнім. 2014 рік - це вже фактично початок розбудови нової, сучасної української армії на контрактній основі», - сказав Віктор Янукович.  

Архів документів