Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ремонт у дорослій та дитячій інфекційних лікарнях продовжуватимемо. Юлія Світлична

Ремонт у дорослій та дитячій інфекційних лікарнях продовжуватимемо. Юлія Світлична

1 серпня голова ХОДА перевірила хід відновлювальних робіт у двох обласних лікарнях.

«Відновлюємо медичну сферу в області. На черзі – обласні інфекційні лікарні: доросла та дитяча. Фінансуються роботи коштом ЄБРР, а також долучаємо фінанси обласного бюджету, - відзначила Юлія Світлична. – Робимо в першу чергу ремонти там, де це конче необхідно, але маємо кошторис на всі необхідні роботи та поступово проводитимемо їх. Наступного року продовжимо ремонти в цих лікарнях, долучатимемо фінансування з різних джерел: місцевого бюджету, обласного, міжнародних організацій».

Ремонти в обласних «інфекційках» розпочалися торік. До цього обидва заклади не бачили капітальних робіт з моменту свого будівництва (лікарня для дорослих – 36 років, дитяча  – майже півстоліття, з 1972-го). В обласній клінічній інфекційній лікарні повністю замінили старі дерев’яні вікна, встановивши енергоощадні. Також у закладі замінили на пластикові дверні блоки, відремонтували покрівлю над приймальним відділенням. Зараз капітальний ремонт проводять у 2-му лікувально-діагностичному відділенні. Будівельники завершують облаштування нової вентиляційної системи та внутрішні роботи на першому й другому поверхах.

«У відділенні будуть знаходитися хворі на нейроінфекції. Це хворі з тяжкою патологією. Уже до кінця року вони будуть госпіталізуватися саме сюди, - розповів головний лікар медзакладу Павло Нартов. – Також частковий капремонт проводять у 4-му діагностичному відділенні. Плануємо відновити й приймальне».

У дитячій інфекційній лікарні першими капітально ремонтують відділення крапельних інфекцій та діагностично-крапельне.

«Уже зробили практично всі дахи, замінили велику кількість вікон на енергоощадні. Зараз проводять капітальний ремонт боксів першого поверху, - повідомив головний лікар Обласної клінічної дитячої інфекційної лікарні Дмитро Кухар. - Ці бокси нестимуть досить велике навантаження щодо госпіталізації хворих на кір, вітрянку, особливо небезпечні інфекції, а також грип, лихоманку неясного генезу. Спецбокси матимуть окремі виходи на вулицю, посилену ізоляцію тощо. 1 крило крапельного відділення вже відремонтовано, зараз роботи йдуть у 2-му, на черзі – третє».

Дмитро Кухар відзначив, що капремонт у закладі – це питання не лише комфорту, але й здоров’я пацієнтів, адже збудники хвороб часто «ховаються» в стінах, проникаючи в стару штукатурку. Важливим для закладу є й оновлення медичного обладнання. Цьому, за словами головного лікаря, в останні роки приділяється значна увага на обласному рівні.

«Ми отримали за останню пару років кілька дихальних апаратів, електролітний аналізатор для визначення електролітів у крові, що дуже важливо для пацієнтів, які втрачають рідину. Отримали гематологічний аналізатор, який на сучасному рівні вираховує багато параметрів і на все це бере дуже мало крові тощо», - повідомив Дмитро Кухар.

Під час відвідання лікарень голова ХОДА Юлія Світлична передала медикам чергову партію обладнання, в тому числі монітори пацієнта та функціональні медичні ліжка.

Більше фото