Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулось засідання штабу мобільного реагування на випадки порушення прав землевласників

Відбулось засідання штабу мобільного реагування на випадки порушення прав землевласників

Захід пройшов 1 серпня під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

У 2019 році для розгляду на оперативному штабі надійшло 29 звернень. Більшість з них стосується незаконного продовження договору оренди земельних ділянок. На сьогодні штабом відпрацьовується 4 звернення.

Так, за даними правоохоронців, звернення землевласника з Дворічанського району, де заявник скаржився на знищення врожаю представниками сільгосппідприємства через взаємні суперечки, а також звернення Валківської РДА стосовно незаконного захоплення земельних ділянок місцевим виробником, розглядаються в ГУ Національної поліції та прокуратурі Харківської області.

За повідомленням директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександра Нездюра, в найближчий час комісійно в Зачепилівському районі буде розглянута скарга місцевих жителів щодо незаконної, на їхню думку, приватизації земельних ділянок місцевим підприємством. Стосовно звернення щодо захоплення земельних ділянок у Лозівському районі Олександр Нездюр заявив, що справа буде розглядатися в суді. 

Перший заступник голови ХОДА наголосив, що права землекористувачів не повинні порушуватися, а всі конфліктні ситуації сторони мають вирішувати виключно за законом.

Нагадаємо, штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою його діяльності є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії щодо захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів. До складу штабу входять представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби та Держгеокадастру області. Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.