Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун провів зустріч з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини

Олександр Скакун провів зустріч з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини

Під час зустрічі заступник голови ХОДА і глава місії в Україні Матильда Богнер обговорили суспільно-політичну ситуацію в регіоні.

Відкриваючи зустріч, Олександр Скакун зазначив, що одне з пріоритетних завдань, яке стоїть перед облдержадміністрацією, це забезпечення безпеки регіону і кожного його жителя. Заступник голови ХОДА підкреслив: у Харківській області робиться все можливе для того, щоб всі правоохоронні структури працювали скоординовано в цьому напрямку.

«Облдержадміністрація дуже серйозно опікувалась питаннями безпеки, зокрема, і під час проведення позачергових виборів народних депутатів України. Ми зробили все від нас залежне, щоб вибори пройшли законно і в правовому полі. Для нас дуже важливо, що міжнародні партнери оцінили зміни в бік демократичного розвитку суспільства, - сказав Олександр Скакун. - У цілому ж ситуація в регіоні контрольована, налагоджено взаємодію з правоохоронними органами, аналізуємо ризики і рухаємося вперед. Ми відчуваємо підтримку наших іноземних партнерів».

«Ми дуже раді, що вибори пройшли спокійно. Можливо, це новий етап в країні», - зазначила Матильда Богнер.

Глава Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні з моменту призначення на посаду з візитом у Харківській області вперше. Делегація вже провела низку зустрічей з органами влади та громадськими організаціями.

«Нам дуже цікаво, яка ситуація зараз на Харківщині. Ми раді, що ви працюєте над багатьма питаннями», - сказала Матильда Богнер.

У продовження зустрічі радник глави ХОДА Сергій Стороженко відзначив, що вперше за останні п'ять років у Харківській області спостерігається зниження вуличної злочинності.

«На перше місце поставлено завдання захисту законних прав та інтересів кожного жителя регіону. Наша діяльність саме на це і спрямована. Зокрема, створені спеціальні підрозділи, які перешкоджають торгівлі людьми, домашньому насильству, захищають права різних груп від будь-яких видів дискримінації (релігійної, соціальної, політичної тощо). Це дуже важливо, тому що регіон відчуває серйозний тиск з боку нашого північного сусіда», - сказав Сергій Стороженко.

Він також зазначив, що в області розроблені програми, спрямовані на захист прав та інтересів громадян, зокрема, вони пов'язані з координацією боротьби зі злочинністю.

«Ми також дбаємо про права сімей, в яких є загиблі під час бойових дій. Загинуло 196 харків'ян. Харківська облдержадміністрація серйозно опікується захистом прав та інтересів тих, хто брав участь в АТО і ООС. Це понад 15 тисяч громадян. Цим людям надається різна допомога: соціальна, професійна тощо, - сказав Сергій Стороженко. - Під керівництвом голови ХОДА ми розуміємо той обсяг роботи, яку необхідно виконувати. Вдячні місії ЄС і ООН за ту допомогу, яку нам надають: і практичну, і теоретичну. Це дуже важливо з точки зору придбання міжнародного досвіду в цих питаннях».

Також під час зустрічі були обговорені питання проведення в регіоні призовної кампанії і можливого створення громадської ради з прав людини.