Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулось засідання штабу мобільного реагування на випадки порушення прав землевласників

Відбулось засідання штабу мобільного реагування на випадки порушення прав землевласників

Захід пройшов 25 липня під головуванням першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

На початку засідання члени штабу доповіли оперативну обстановку на території Харківської області. Так, 23 липня правоохоронці регіону запобігли рейдерському захопленню підприємства у Валківському районі.

«Завдяки активній позиції громадськості, фермерів Валківського та сусідніх районів, оперативним діям Головного управління Національної поліції та Служби безпеки України в Харківській області спроба рейдерського захоплення була попереджена, - зазначив перший заступник голови ХОДА. - Усі особи, яких підозрюють у причетності до скоєння цього злочину, затримані».

За словами Марка Беккера, всі дії правоохоронних органів проводилися в координації з ХОДА.

«Під час розслідування виявлено, на нашу думку, незаконні дії одного з державних реєстраторів, який проживає на території Полтавської області», - зауважив Марк Беккер.

Він повідомив, що Головним територіальним управлінням юстиції в Харківській області керівництву фермерського господарства надана допомога в оформленні відповідної заяви до Міністерства юстиції для розгляду на відповідній комісії.

«Права землевласників не повинні порушуватися, а всі конфліктні ситуації сторони мають вирішувати виключно за законом», - зазначив Марк Беккер.

Нагадаємо, штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою його діяльності є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії щодо захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів. До складу штабу входять представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби та Держгеокадастру області. Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.