Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Бузок» презентує виставку дитячих робіт до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища

«Бузок» презентує виставку дитячих робіт до Всесвітнього дня охорони навколишнього  середовища

Відкриття експозиції переможців конкурсу дитячого малюнку «Світ і Я» відбудеться 18 червня о 14:00. Вона працюватиме 18- 27 червня.

Харківська обласна організація Українського товариства охорони природи започаткувало дитячий художній конкурс «Світ і Я», присвячений Всесвітньому дню охорони навколишнього природного середовища, який проводиться у 2019 році вже втретє для привертання уваги покоління, що підростає, до значущості людини в збереженні природи, часткою якої вона є, любові та збереження природи, пропаганди і виховання духовних цінностей.

Конкурс проводиться за сприяння Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

Учасники конкурсу - учні загальноосвітніх шкіл міста Харків та Харківської області у трьох вікових категоріях: молодша група 8 - 11 років; середня група 12 - 15 років; старша група 15-17 років.

Роботи дітлахів приймали протягом лютого – квітня 2019 року. За цей час надійшло біля 500 робіт. Найбільш активну участь взяли діти шкіл міста Харків та Ізюмського району Харківської області, Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості, Харківський міський Палац дитячої та юнацької творчості.

Критеріями оцінки робіт були оригінальність задуму і його відповідність завданням та темі конкурсу, творча індивідуальність, майстерність, володіння технікою, в якій виконана конкурсна робота, художній смак і колірне рішення.

Роботу журі очолювала Віра Чурсіна - графік, аквареліст, Заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки художників України, професор Харківської державної академії дизайну і мистецтва, доцент кафедри мистецтвознавства. Почесний член журі – Віктор Ковтун - народний художник України, голова Харківської Національної спілки художників України, лауреат  Національної премії України імені Тараса Шевченка, професор кафедри живопису Харківської державної академії дизайну і мистецтва.

За підсумками роботи журі діти завоювали Гран-Прі у середній та старшій вікових групах. Також розподілені 1, 2, 3 місця у 3-х вікових групах (молодшій, середній та старшій), окремо визначено 10 робіт на вручення премії «Надія», також відібрані роботи для участі у виставці. Усього у виставці бере участь біля 60 робіт.

Довідка. Cвітова спільнота щорічно 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища, який був заснований Організацією Об’єднаних Націй у 1972 році.

Приводом до проведення цієї всесвітньої акції стало звернення, підписане 2200 діячами науки і культури з 23 країн світу, яке надійшло у травні 1971 року Генеральному секретарю ООН. Вони попереджали про безпрецедентну небезпеку, що загрожує людству у зв'язку із забрудненням навколишнього середовища.

День охорони навколишнього природного середовища - це привід для кожного з нас замислитися над тим, як ми живемо на Землі чи поважаємо природу і світ, завдяки яким існуємо.