Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наступного тижня делегація Харківщини з робочою поїздкою відвідає Варшаву

Наступного тижня делегація Харківщини з робочою поїздкою відвідає Варшаву

Голова Харківської ОДА очолить делегацію регіону, до складу якої увійшло керівництво області, депутати облради та представники бізнесу.

У Варшаві делегація Харківщини, зокрема, зустрінеться з президентом Польсько-азіатської торгової палати Янушем Пєхоцінські та та керівництвом Мазовецького воєводства  Республіки Польща.

 «Польща є одним з ключових міжнародних партнерів України. Маємо низку спільних проектів, що успішно реалізуються як на державному, так і на регіональному рівнях. Для Харківської області Польща також є надійним торговельним партнером. Зараз чверть зовнішньої торгівлі регіону (23,6%) припадає на країни Європейського Союзу. І лише за останній, 2018-й, рік експорт Харківщини до Польщі збільшився у 1,7 раза. Ми розраховуємо збільшити цей показник і в 2019-му. Проте є ще достатня кількість напрямків, за якими необхідно розширювати співробітництво», - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична.

Так, вона повідомила, що питанням розвитку бізнесу, залучення інвестицій та реалізації спільних бізнес-проектів, у тому числі із залученням азійських партнерів, буде присвячено зустріч у Польсько-азіатській торговій палаті.

«Ми приділяємо велику увагу розвитку міжнародного співробітництва на Харківщині. Адже це створює, в першу чергу, можливості для зростання економіки та розвитку бізнесу регіону. Пошук нових ринків, інвесторів та бізнес-партнерів – це ключовий напрямок роботи для підприємств області. Ми ж, зі свого боку, створюємо всі можливості для бізнесу та відчиняємо ті двері, які досі залишалися зачиненими», - підкреслила керівник області.