Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулось засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Відбулось засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Захід пройшов 25 квітня під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

Впродовж І кварталу 2019 року на засіданнях мобільного штабу опрацьовано 15 звернень, 12 з яких надійшли у 2019 році. Так, 25 квітня було розглянуто 2 нових звернення, що надійшли до штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників, що стосувалися орендних відносин між землевласниками та орендатором.

«Заяви ми беремо на розгляд штабу, - зазначив Марк Беккер. - Впродовж періоду до наступного засідання спеціалісти відповідних відомств перевірять заяви, і на наступне засідання ми запросимо представників і землевласників, і орендарів».

Перший заступник голови ХОДА надав відповідні доручення членам штабу та зазначив, що права землекористувачів не повинні порушуватися, а всі конфліктні ситуації сторони мають вирішувати виключно за законом.

Нагадаємо, штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою його діяльності є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії щодо захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів. До складу штабу входять представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби і Держгеокадастру області. Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.