Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична взяла участь у заході, присвяченому 33-й річниці аварії на ЧАЕС

Юлія Світлична взяла участь у заході, присвяченому 33-й річниці аварії на ЧАЕС

Для харківських ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС 23 квітня провели концерт в обласній філармонії.

«33 роки тому сталася страшна подія, яка змінила долю людей, нашої країни та світу. І ми до цього часу, після більш ніж 30 років, не можемо до кінця оцінити ті страшні наслідки, які принесла ця аварія. Однак ми точно знаємо, що їх було б у рази більше, якби не відвага та мужність усіх тих, хто кинувся ліквідувати аварію та її наслідки. Багато з них пішли з життя, але ми завжди будемо пам'ятати їх імена», - сказала голова ХОДА Юлія Світлична, звертаючись до учасників заходу.

Вона зазначила, що в Харківській області проживає близько 20 тисяч людей, які постраждали від наслідків надзвичайної ситуації на ЧАЕС. «І ми дійсно намагаємося зробити все можливе для того, щоб приділити увагу цій категорії людей - але не двічі на рік, а щодня», - сказала керівник облдержадміністрації.

Віце-президент Харківської асоціації громадських організацій інвалідів-ветеранів Чорнобиля Петро Прокопенко підкреслив: «Тісна співпраця з Харківською облдержадміністрацією призвела до того, що вдалося вирішити багато питань соціального захисту, медичної допомоги чорнобильцям. Вперше за багато років почався капітальний ремонт нашого диспансеру радіаційного захисту населення. Вирішується багато інших питань».

Юлія Світлична подякувала всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС за те, що вони «ціною власного здоров'я робили все для того, щоб врятувати людей і країну». Також під час заходу вона вручила ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС та активістам громадських організацій чорнобильців відзнаки ХОДА.

Більше фото