Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

14 квітня в Театрально-концертному центрі відбудеться концерт «Побачення з класикою»

14 квітня в Театрально-концертному центрі відбудеться концерт «Побачення з класикою»

Скрипаль з Австрії - Михайло Захаров, який зіграв одну з головних ролей у популярній виставі «365» театру «Прекрасні квіти», знову виступить з МАСО «Слобожанський».

Цей концерт стане першим виступом скрипаля з МАСО за час, що минув з моменту його навчання в музичній школі. У програмі – твори Шуберта, Моцарта і Глієра. За диригентським пультом – диригент Національної філармонії України Віталій Протасов.

З 2005 року Михайло Захаров, переможець міжнародних музичних конкурсів, живе в Австрії, але народився і зробив перші кроки в музиці він у Харкові.

«І хоча виступати в рідному місті вдається нечасто, харківська публіка кожен виступ зустрічає дуже тепло», - розповідає скрипаль, особливо відзначаючи свою участь у виставі «365» театру «Прекрасні квіти», резонансна прем'єра якої відбулася на сцені Харківського оперного театру в грудні 2016 року. У тому спектаклі Михайло вперше поєднав ролі соліста і актора.

У першому відділенні концерту музиканти зіграють увертюру «В італійському стилі» ре мажор, створену Францем Шубертом під враженнями від популярної на початку 19 століття музики італійського композитора Россіні, та Концертне алегро для скрипки з оркестром соль мінор. Його автор - Рейнгольд Глієр, також відомий як талановитий диригент і педагог – наставник таких видатних вітчизняних композиторів, як Сергій Прокоф'єв, Левко Ревуцький, Борис Лятошинський та інші. А в другому відділенні прозвучить Симфонія №40 Вольфганга Амадея Моцарта.

Концерт «Побачення з класикою» відбудеться в Театрально-концертному центрі (мала зала ХНАТОБу) 14 квітня о 19:00. А наступний виступ МАСО «Слобожанський» відбудеться 16 квітня в Будинку Алчевських і почнеться він о 18:00. Це буде концерт The voice of Spring («Голос весни»), в якому разом з харківськими музикантами на сцену вийдуть оперні співаки з Китаю. У супроводі оркестру вони виконають арії з опер видатних європейських композиторів, китайські та українські пісні.