Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У цьому році за кошти обласного бюджету планують оздоровити понад 7000 дітей Харківщини

У цьому році за кошти обласного бюджету планують оздоровити понад 7000 дітей Харківщини

Про підготовку до літньої оздоровчої кампанії в ході брифінгу 11 квітня розповів заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Він зазначив, що протягом 2017-2018 років наша область посідала перше місце в країні за кількістю оздоровлених дітей, у тому числі пільгових категорій.

«Цього року ми плануємо дотримуватися цих показників. В обласному бюджеті виділено 58,7 млн грн на оздоровлення – це на 15% більше, ніж у минулому році. За ці кошти планується придбати понад 7000 путівок для дітей пільгових категорій. Оздоровлення цих дітей – пріоритет, на якому наголошує голова ХОДА Юлія Світлична», - розповів Анатолій Бабічев.

Процедура торгів щодо закупівлі путівок вже розпочата. Путівки будуть закупатися як до закладів Харківської області, так і до таборів на узбережжях Чорного та Азовського морів і в Карпатах.

«Ті, хто мають бажання отримати пільгові путівки, повинні звернутися до місцевих органів у справах сім’ї, молоді та спорту, подати заявку та надати необхідні документи», - уточнив заступник голови ХОДА.

Отримати путівку за бюджетний кошт можуть діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників бойових дій, внутрішньо переміщені особи, діти з інвалідністю, з малозабезпечених та багатодітних сімей, діти, які перебувають на диспансерному обліку, талановиті та обдаровані діти, діти працівників АПК та соціальної сфери села тощо.

За інформацією Анатолія Бабічева, на території області влітку працюватимуть 24 заклади оздоровлення та відпочинку. Всі вони зараз проводять підготовку до відкриття.

«Уже починають працювати районні комісії та обласний штаб з оздоровлення та відпочинку, які контролюватимуть якість підготовки. До складу комісій входять представники Держпродспоживслужби, ДСНС, органів охорони здоров’я та охорони праці. Завдяки злагодженій роботі комісій, протягом останніх років в області не було жодних випадків отруєнь або надзвичайних ситуацій під час оздоровчих кампаній», - зазначив заступник керівника області.