Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

10 квітня жителі області зверталися до заступника голови ХОДА з проханнями допомогти у вирішенні питань зі сфер охорони здоров'я та соцзахисту.

Усього прийом відвідали близько 20 осіб. Переважно заявники просили допомоги в лікуванні та придбанні дорогих медичних препаратів, а також проведенні оперативних втручань. З такими проханнями зверталися жителі Харкова, Харківського, Богодухівського, Великобурлуцького та Дергачівського районів.

Михайло Черняк запевнив, що всі звернення розгляне профільна комісія з надання одноразової матеріальної допомоги. Він зазначив, що для отримання часткової або повної компенсації витрачених на лікування коштів заявникам необхідно надати комплект документів, у тому числі копії чеків за придбані ліки або послуги.

Ще жителі області зверталися за допомогою в проведенні медичного обстеження й лікування. Михайло Черняк запевнив, що всі, хто потребує медичної допомоги, зможуть її отримати в обласних закладах охорони здоров'я.

Так, допомоги в ендопротезуванні кульшового суглоба просили жителі Харкова і Харківського району. Про необхідність проведення такої операції заявив пенсіонер, переселенець з Луганської області. Він нагадав, що в минулому році завдяки клопотанням Михайла Черняка йому вже було проведено ендопротезування, але сьогодні він потребує ще одного протезу.

«Медики обстежать вас, вивчать, чи підійдуть вам наявні в їхньому розпорядженні протези. Попри труднощі у реалізації державної програми, ми намагаємося допомогти кожному пацієнту, якому необхідно ендопротезування», - зазначив Михайло Черняк.

Також житель області просила сприяння у встановленні групи інвалідності своїм дітям - школярам. З проханням про надання статусу учасника ліквідації аварії на ЧАЕС звернувся представник громадської організації чорнобильців.

Порушені в ході прийому питання Михайло Черняк взяв під особистий контроль.