Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Золочеві ремонтують районну бібліотеку

У Золочеві ремонтують районну бібліотеку

Зараз в будівлі виконують зовнішні роботи: замінюють дах, укріплюють та утеплюють фасад, встановлюють металопластикові вікна.

З ходом ремонтних робіт ознайомився під час робочої поїздки в Золочівський район заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

«Будівля побудована у 50-х роках минулого сторіччя, і капітальні ремонти тут ніколи не проводилися. Зовнішні роботи ми проводимо за кошти німецької організації GIZ. Але в бібліотеці вкрай необхідні також внутрішні роботи. Нам потрібно замінити підлогу, встановити стелажі, також необхідні нові меблі. Крім того, в будівлі не передбачений санвузол, взагалі немає водопроводу», - розповіла директор бібліотеки Наталія Воскобойник.

Ознайомившись зі станом об’єкту, Євгеній Шахненко наголосив на необхідності комплексного проекту для проведення внутрішнього ремонту.

«Він має враховувати все, у тому числі заміну комунікацій, обладнання санвузлу. Також необхідно враховувати вимоги для місць загального користування: це і пожежна сигналізація, і відеонагляд тощо, - підкреслив заступник керівника області. - Я буду доповідати голові ХОДА Юлії Світличній щодо цього питання. Вона приділяє особливу увагу розвитку сфери культури. Ми вже відремонтували в області багато будинків культури, сільських клубів, бібліотек. Впевнений, що вона підтримає цей проект, і за умови співфінансування з місцевого бюджету ми також виділимо кошти з обласного бюджету для проведення ремонту. Ця бібліотека зможе стати культурним центром Золочева».  

Також заступник голови ХОДА відвідав мікрорайон Золочівської ЦРЛ, де поспілкувався з місцевими жителями стосовно будівництва водопроводу по вулиці Клименка.

За словами жителів мікрорайону, через зношений стан водопроводу в ньому недостатньо тиску, і влітку вода практично не доходить до споживачів.

«Знаємо про цю проблему. Кошти на будівництво водопроводу вже виділені з обласного бюджету за підтримки голови ХОДА Юлії Світличної. Проект передбачає не тільки будівництво, але й підключення абонентів до водопроводу. Тепер лише від селищної ради залежить, як швидко буде проведено тендерну процедуру. Думаю, вже у квітні ми зможемо взятися до будівництва», - розповів Євгеній Шахненко жителям району.

Вони, у свою чергу, озвучили перед заступником керівника області інші проблемні питання – стосовно послуг ЖКГ, тарифів, роботи «Укртелекому» тощо.

Усі питання Євгеній Шахненко пообіцяв вивчити та взяти на контроль їхнє вирішення.