Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній лікарні для чорнобильців завершили ремонт операційного блоку, реанімації та фізіотерапії

В обласній лікарні для чорнобильців завершили ремонт операційного блоку, реанімації та фізіотерапії

З результатами проведених робіт разом із представниками громадських організацій ліквідаторів аварії на ЧАЕС ознайомилася голова ХОДА Юлія Світлична.

«Харківський обласний диспансер радіаційного захисту населення практично 30 років був без капітального ремонту. Ми почали його ремонтувати. Минуло трохи понад півроку, а вже відремонтовано відділення функціональної діагностики, реанімаційний та операційний блоки, замінено дах і всі внутрішні комунікації. Тільки цього року закуплено 46 одиниць медичної техніки та обладнання», - повідомила Юлія Світлична.

В.о. директора Харківського обласного диспансеру радіаційного захисту населення Ірина Пирогова зазначила: в реанімації та операційних не просто провели ремонт, ці відділення повністю укомплектували.

«Ми отримали наркозну станцію, апарат штучної вентиляції легенів, апарат УЗД, відеогастроколоноскоп, а також хірургічні столи, безтіньові лампи в операційну, функціональні ліжка, монітори, шприцеві насоси тощо. Величезне спасибі голові ХОДА Юлії Світличній, обласній адміністрації, обласній раді - за те, що повернулися обличчям до людей, створили їм умови для лікування й одужання», - сказала Ірина Пирогова.

Юлія Світлична повідомила, що роботи в лікарні для чорнобильців продовжаться. Фінансування з обласного бюджету вже виділено. Також триває робота щодо залучення коштів міжнародних організацій.

«Ремонтувати диспансер будемо комплексно. Продовжимо роботи та повністю відновимо медичний заклад. Тому що це не просто питання соціальних гарантій. Це питання справедливості», - підкреслила керівник області.

Більше фото