Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині субсидії готівкою отримуватимуть 254 тисячі сімей

На Харківщині субсидії готівкою отримуватимуть 254 тисячі сімей

Питання запровадження надання житлових субсидій у грошовій формі обговорили 19 березня у ході селекторної наради, яка пройшла під керівництвом Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.

За інформацією, озвученою під час наради заступником голови ХОДА Михайлом Черняком, у лютому в області були сформовані реєстри на виплату житлової субсидії.

«У грошовій формі підприємствам – надавачам житлово-комунальних послуг через Ощадбанк субсидії отримуватимуть 2800 осіб. У готівковій формі субсидії будуть отримувати 254 тисячі сімей. З них 165,8 тис., які одержують пенсії, отримуватимуть субсидії через Пенсійний фонд, а 88,2 тис. – через відділення Ощадбанку. Виплати через Пенсійний фонд розпочалися 4 березня, через Ощадбанк – 12 березня», - розповів Михайло Черняк.

Павло Розенко зазначив, монетизація субсидій – реальний механізм заощадження ресурсів та коштів.

«Людина отримує на руки ресурс і після сплати за послуги в неї залишається реальна сума економії, яку вона може витратити на власний розсуд. Зараз за вікном встановилася плюсова температура, і є можливість економити на опаленні. При цьому субсидії люди будуть отримувати у березні, квітні та травні».

Загалом по країні близько 2,3 млн громадян будуть отримувати виплати через Пенсійний фонд, ще 1,2 млн – через Ощадбанк.