Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання ремонту обласного диспансеру радіаційного захисту

У ХОДА обговорили питання ремонту обласного диспансеру радіаційного захисту

Це та інші питання розглянули з активом чорнобильських громадських організацій 15 березня під час засідання відповідної робочої групи.

На початку зустрічі заступник голови ХОДА Михайло Черняк нагадав, що робочий порядок денний був складений за тісної співпраці з керівниками чорнобильських організацій. Тож головною подією, на яку чекають чорнобильці Харківщини, наразі є закінчення визначених ремонтних робіт в обласному диспансері радіаційного захисту населення та продовження роботи над комплексним проектом реконструкції медичного закладу.

Про стан будівельно-монтажних робіт доповів директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков. Він нагадав, що в 2018 році були проведені роботи з ремонту фасадів, стояків, санвузлів та частково - покрівлі. Перехідні проекти, які фінансувалися коштом Європейського інвестиційного банку, мають стан готовності 93%. Повністю підготовлені до роботи операційний блок та реанімація, завершуються роботи на 1-му поверсі будівлі.

«Важливо відзначити, що з обласного бюджету були виділені кошти на розробку проекту капітального ремонту всього комплексу. Ми працюємо з проектантами - є напрацювання. Мова йде про визначення черговості робіт. На нашу думку, потрібно починати з подавання гарячої води та відновлення зовнішніх мереж», - підкреслив Сергій Жуков.

Крім того, під час засідання робочої групи директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага надав інформацію щодо виконання протокольних рішень засідання робочої групи з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи. Першочерговим у доповіді стало питання надання додаткових соціальних гарантій вдовам чорнобильців без статусу. За інформацією структурних підрозділів соцзахисту населення, чисельність цієї категорії громадян в області складає 390 осіб, з них 204 особи отримують субсидію на оплату комунальних послуг, 40 - користуються пільгами на житлово-комунальні послуги за іншим статусом.

«Оплати пільги потребує 146 осіб. У 2019 році на ці цілі виділено кошти в Балаклійському, Золочівському районах, містах Ізюм та Лозова. Крім того, передбачені кошти для надання зазначеній категорії одноразової матеріальної допомоги в Борівському, Дворічанському, Лозівському, Нововодолазькому районах, містах Куп’янськ та Лозова», - підкреслив Юрій Шпарага.

Також на засіданні обговорили питання пенсійного забезпечення, пільгового проїзду в міському та міжміському транспорті учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.