Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична назвала головні рішення, що були прийняті на сесії обласної ради

Юлія Світлична назвала головні рішення, що були прийняті на сесії обласної ради

Підбиваючи підсумки пленарного засідання ХІХ сесії Харківської обласної ради VII скликання, голова ХОДА відзначила, що 2019-й рік буде роком розвитку та будівництва на Харківщині.

«Минулого року ми багато чого зробили: відремонтували та реконструювали або збудували майже 500 об’єктів по всіх куточках Харківської області. На цей рік плани такі ж амбітні. Ми приділимо увагу соціальній та гуманітарній сферам. Фінансування виділено на більше ніж 70 об'єктів охорони здоров’я, понад 20 об’єктів освіти, ЖКГ, освітлення, інфраструктурні проекти тощо. Також плануємо приділити увагу розвитку освіти та збільшити кількість місць у дитячих садочках на 1,5 тисячі», - повідомила Юлія Світлична.

Вона відзначила, що в області триватимуть масштабні ремонти доріг та реалізація програми «Енергія світла», яка за минулий рік дуже добре себе зарекомендувала.

«Програма «Енергія світла» набуває додаткових функцій. Ми будемо освітлювати під’їзди в багатоквартирних будинках, тому що люди зверталися з цією пропозицією, щоб забезпечити безпеку та комфорт проживання», - сказала голова ХОДА.

Вона відзначила, що цього року також збільшено фінансування Дорожнього фонду.

«Ми приділимо увагу ремонту доріг. Ми дійсно розуміємо ту напругу, яка є на місцях. Дороги потрібно ремонтувати. І потрібно було ще 20 - 30 або більше років тому, але, на жаль, такої роботи не було проведено. Тому зараз нам доводиться наздоганяти все те, що не зробили до цього часу. Будемо реагувати на потреби людей. Фінансування Дорожнього фонду збільшено. Маємо надію, що укріпляться й місцеві бюджети. Тому будемо співпрацювати з громадами для того, щоб вони долучалися до ремонту, реконструкції доріг», - сказала Юлія Світлична.

Керівник області також повідомила, що під час сесії обласної ради було прийнято низку важливих соціальних питань. Зокрема, виділено фінансування на компенсацію з обласного бюджету частини вартості житла для учасників АТО, закупівлю путівок для оздоровлення дітей та пільговиків, надання матеріальної допомоги різним категоріям громадян тощо.

«Бюджет розвитку повинен мати й соціальну складову», - наголосила голова ХОДА.

Фото ХІХ сесія Харківської обласної ради VII скликання