Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністерство агрополітики просять перевірити діяльність Держпродспоживслужби в Харківській області

Міністерство агрополітики просять перевірити діяльність Держпродспоживслужби в Харківській області

Голова ХОДА Юлія Світлична підтримала звернення депутатів обласної ради стосовно врегулювання ситуації, що склалася в установі.

У зверненні депутатський корпус акцентує увагу Міністра аграрної політики та продовольства України, а також керівника Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на численні скарги на роботу відомства в регіоні.

«Вимагаємо терміново здійснити перевірку діяльності зазначеного територіального органу та його керівництва, за результатами якої вжити відповідних дієвих заходів», - йдеться у зверненні.

Цю ініціативу підтримала Юлія Світлична.

«Минулого року на хабарі було затримано керівника одного з підрозділів обласного управління Держпродспоживслужби, який повинен був боротися з корупцією. Саме на це була моя реакція - ми направили листа до Держпроспоживслужби з вимогою замінити керівний склад. Людей замінили, але принципи не змінилися, - сказала керівник ХОДА. - Я спілкуюся з представниками органів місцевого самоврядування та з колегами з інших областей і бачу, що така ситуація склалася в багатьох регіонах. Тому, враховуючи звернення людей и бажання депутатів, потрібно звернути увагу на підвищення якості роботи цієї служби. Якщо факти, висвітлені у ЗМІ, підтвердяться, необхідно направити звернення до Генпрокуратури, МВС та антикорупційних органів».

Фото пленарного засідання ХІХ сесії Харківської обласної ради VII скликання