Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року на Харківщині ліквідовані борги із заробітної плати на 7 підприємствах

З початку року на Харківщині ліквідовані борги із заробітної плати на 7 підприємствах

21 лютого в ХОДА відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага відзначив, що стан погашення заборгованості із заробітної плати знаходиться на особистому контролі глави області Юлії Світличної.

«З початку року змінилась структура боргу із виплати заробітної плати. Станом на 1 лютого борги мають 13 економічно активних підприємств у сумі 35 млн грн, що на 7 підприємств (на 12,7 млн грн) менше, ніж на початок року», - сказав Юрій Шпарага.

Керівники ТОВ «Лозівський  ковальсько-механічний завод», КП «Жилкомсервіс» Первомайської міської ради Харківської області та ПАТ «Термолайф» повідомили, що заборгованість із виплати заробітної плати повністю погашена. Зобов’язалися погасити заборгованість із виплати заробітної плати керівники ТОВ «Українська ливарна компанія» – до 01.03.2019 року, ПАТ «Харківський електромеханічний завод «Укрелектромаш» – до 01.01.2020 року.

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, що спрямовані на ліквідацію боргів. Керівників підприємств-боржників попередили про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.