Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про туристичний потенціал Харківщини тепер повідомляють інформаційні табло

Про туристичний потенціал Харківщини тепер повідомляють інформаційні табло

Відповідний промоційний проект для містян та гостей регіону було втілено у середмісті та деяких районах Харкова.

За словами начальника Управління культури і туризму ХОДА Олега Яцини, розробка та втілення ідеї щодо встановлення у Харкові інформаційних туристичних табло проводилася спільно з ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму».

Відтепер з інформацією про основні туристичні об’єкти, які знаходяться поруч, можна ознайомитись на таких локаціях: Держпром (майдан Свободи, 5, поруч з Харківським обласним туристсько-інформаційним пунктом), Харківський обласний палац дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37) та стадіон «Металіст» (вул. Плеханівська, 65), на двох виходах до офіційних кас з продажу квитків.

На думку Олега Яцини, такий напрям роботи покликаний популяризувати туристичну привабливість краю та збільшити потік туристів, зокрема, й серед жителів нашого регіону.

«Зараз питання ознакування є надзвичайно актуальним. Багато областей України з метою розвитку туристичної інфраструктури намагаються встановлювати спеціальні туристичні вказівники, щити, інші конструкції. І Харківщина – не є винятком», – повідомив начальник Управління культури і туризму ХОДА.

Особливістю встановлених туристичних табло є їх досить великий формат та двомовність - українська й англійська.

«Маємо сподівання, що підібрана центром інформація буде корисною не лише для туристів, а й для самих городян. Адже часто харків’яни не знають, що поруч з досить вже відомим туристичним об’єктом знаходяться й інші цікаві музеї, галереї, архітектурні пам'ятки, місця дозвілля та інші атракції. Аби одразу прокласти дорогу до вказаних туристичних об’єктів, на табло зазначено qr-посилання на туристичні сайти «Харківський обласний туристсько-інформаційний центр» і «Мандруй Харківщиною» – наголошує директор ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентина Холодок.