Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області створюють регіональну службу телемедичних послуг

В області створюють регіональну службу телемедичних послуг

Це питання обговорили під час селекторної наради під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

Звертаючись до керівників районів, він наголосив на необхідності дотримання визначених термінів будівництва амбулаторій. Згідно із затвердженим графіком, вже у першому кварталі року в області мають ввести в експлуатацію близько 15 нових закладів.

«Прошу приділити особливу увагу не лише темпам виконання, але й якості робіт», - підкреслив Михайло Черняк.

Він нагадав, що Харківщина є одним з п’яти пілотних регіонів, де почнеться впровадження послуг телемедицини.

«У найкоротші терміни маємо виконати низку завдань. Потрібно створити регіональну службу телемедичних послуг, яка буде відповідати за побудову приватної захищеної мережі медичних закладів, створення захищеної поштової служби, віртуального дата-центру, розробку системи відеоконференцій тощо», - зазначив заступник керівника області.

Він дав доручення головам РДА провести повний аудит локальних інтернет-мереж у районах. За результатами аудиту підготувати локальні схеми мереж та рекомендації щодо їх удосконалення для забезпечення безперебійного функціонування системи телемедичних послуг.

«Програмний продукт і телемедичне обладнання, яким лікарі користуватимуться на відстані, будуть працювати одразу після відкриття нових амбулаторій у березні. Окрім запуску телемедицини, з наступного кварталу запрацюють електронні лікарняні та рецепти за програмою «Доступні ліки». Це все має бути забезпечено якісним програмним продуктом та безперебійною мережею», - підкреслив Михайло Черняк.