Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

19 січня в усіх православних та греко-католицьких храмах області святитимуть воду

19 січня в усіх православних та греко-католицьких храмах області святитимуть воду

Про заходи, які проходитимуть на Харківщині у свято Хрещення, розповіли під час брифінгу в ХОДА 18 січня.

За словами заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева, святкові літургії відбудуться в усіх храмах Харкова та області о 8:00 19 січня.

«Наше завдання – забезпечити охорону правопорядку під час проведення богослужінь та гарантувати право кожної релігійної громади на проведення святкових заходів, - сказав Анатолій Бабічев. - Обласна адміністрація, як завжди, готова до проведення таких заходів. Ми зібрали повну інформацію щодо обрядів освячення води, які відбуватимуться на більшості водоймищ області та міста Харків. Якщо на одному водоймищі будуть освячувати воду різні релігійні громади – такі заходи проводитимуться у різний час».

Завідувач сектору у справах релігій ХОДА Ольга Чернявська зауважила, що на території храмів воду освячуватимуть протягом усього дня – з 9-ої години ранку до останньої людини, яка прийде в храм.

Начальник Управління охорони здоров’я ХОДА Богдан Федак надав інформацію щодо медичного супроводу хрещенських заходів.

За його словами, неподалік від водоймищ, де люди пірнатимуть у купелі, будуть знаходитися бригади «швидкої».

До самої процедури Богдан Федак порекомендував готуватися заздалегідь: обливатися холодною водою потрібно починати ще з літа, поступово знижувати температуру.

«Шкідливо заходити в купіль під дією алкоголю. Також варто утриматися від цього людям з серцево-судинною патологією, навіть, якщо раніше вони купалися на Хрещення», - зазначив начальник Управління охорони здоров’я.