Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласному вищому училищі фізкультури та спорту відкрили футбольне поле зі штучним покриттям

В обласному вищому училищі фізкультури та спорту відкрили футбольне поле зі штучним покриттям

Спортивний навчальний заклад 22 грудня відвідали голова ХОДА Юлія Світлична й Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

Під час святкового заходу Юлія Світлична передала колективу та учням закладу нові велосипеди та ключі від спеціального автомобіля для супроводу велосипедистів під час тренувань на шосе.

«У Харківській області ми багато уваги приділяємо розвитку спорту. Як масового, так і спорту високих досягнень. Тому що саме спортсмени зміцнюють імідж нашої країни, - сказала голова ХОДА. - Ми пишаємося вашими досягненнями. Ми завжди поруч з вами - і в хвилини тренувань, і в хвилини перемог. Дуже хочеться, щоб таких перемог було більше. А для цього потрібно створювати необхідні умови. І сьогодні такі умови у вас є».

Цього року коштом обласного бюджету в училищі, крім будівництва футбольного поля, провели капремонт у приміщеннях, придбали обладнання для харчоблоку, медчастини, кабінету хімії тощо. Також кошти виділили на коригування проекту будівництва басейну.

«Ми отримали великий подарунок, який буде служити десятиліттями не тільки дітям нашого училища, а й дітям всієї Харківської області та України, - сказав директор Харківського обласного вищого училища фізкультури та спорту Анатолій Попов. - Упевнений, що на цьому стадіоні, на цих велосипедах, у цих спортивних залах виростуть гідні люди. У нас будуть чемпіони. І це все завдяки нашим керівникам. Велике вам спасибі від всіх дітей! Ми прославимо Україну. Ми обіцяємо!».

Міністр молоді та спорту України підкреслив, що Харківська область - серед лідерів в Україні в оновленні спортивної інфраструктури та розвитку спорту.

«Держава оголосила курс на децентралізацію. І зробила так, щоб саме громади, місцеві ради, обласні адміністрації займалися розвитком спортивних об'єктів у країні. Тому що диктувати, що необхідно зробити тут, у Харкові, з Києва, на мій погляд, абсолютно недоцільно. А ми завжди любимо й підтримуємо тих, хто вболіває за спорт, у тому числі вашу голову Юлію Світличну», - сказав Ігор Жданов.

Учасником свята в училищі став також перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко. Він передав усім присутнім привітання від президента ФФУ Андрія Павелка та головного тренера національної збірної України з футболу Андрія Шевченка.

«Хочу подякувати Харківській області за те, що національна збірна команда України отримала тут свій дім. За останні 2 роки національна збірна на «Металіст-арені» провела 3 зустрічі - з сербами, турками та чехами. І отримала 3 перемоги. Я вдячний кожному з вас, хто підтримує збірну», - сказав Вадим Костюченко.

Він передав учням закладу сертифікати на безкоштовне відвідування всіх матчів національної збірної України з футболу, а також м'яч з автографами гравців збірної для музею училища.

Більше фото