Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом місяця борги із заробітної плати скорочені на 5,1 млн грн

Протягом місяця борги із заробітної плати скорочені на 5,1 млн грн

20 грудня пройшло засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага відзначив, що стан погашення заборгованості із заробітної плати знаходиться на особистому контролі голови обласної державної адміністрації.

«За даними моніторингу, з початку грудня поточного року борги із заробітної плати скорочені на 5,1 млн грн», - надав дані Юрій Шпарага.

На засіданні комісії розглянуто стан погашення боргів на приватному підприємстві «Сервісна компанія «Комфорт-Харків» та УДНДІ «Укрводгео».

Керівник ДП УДПІ «Укрміськбудпроект» повідомив, що заборгованість з виплати заробітної плати повністю погашена. Щодо заборгованості по єдиному соціальному внеску - прийнято рішення спрямувати до органу управління підприємством (Мінрегіону України) листа щодо сприяння у її погашенні.

Крім того, за зверненням працівників ДП «Проектування будівництва підприємств вугільної промисловості «Південдіпрошахт» обговорено стан виплати заробітної плати на підприємстві. Доручено Головному управлінню Держпраці України в Харківській області провести інспекційне відвідування підприємства з метою перевірки дотримання законодавства з праці.

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів. Керівників підприємств-боржників попереджено про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати та доручено укласти графіки погашення заборгованості з виплати заробітної плати.