Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА розповіли про заходи для дітей, які проходитимуть в області до Нового року

У ХОДА розповіли про заходи для дітей, які проходитимуть в області до Нового року

20 грудня відбувся брифінг начальника Управління культури та туризму ХОДА Олега Яцини та першого заступника директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяни Бабенко.

Так, за словами Олега Яцини, 23 грудня о 12:00 у приміщенні КП «Харківська обласна філармонія» відбудеться концерт «Різдвяний подарунок Слобожанщині».

27  грудня об 11:00 та о 14:00 у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка пройде вистава «Новорічні космічні пригоди», а 28 грудня об 11:00 та о 14:00  – вистава «Як козаки Новий рік зустрічали».

9 січня об 11:00 в ОКЗ «Харківський академічний театр музичної комедії» відбудеться музична казка «Попелюшка». У ляльковому театрі 25, 29, 30 грудня пройде вистава «Лускунчик», 25, 26, 30 у Харківському драматичному академічному театрі ім. Т. Шевченка – «Казкова круговерть».

«Планується, що цими заходами буде охоплено майже 9 тисяч дітей. Ми намагаємося залучати якнайбільше дітей учасників ООС, учасників бойових дій, дітей з інтернатів, соціально незахищених верств населення», - сказав Олег Яцина.

За словами Тетяни Бабенко, діти, які мають інвалідність, діти з багатодітних сімей, діти ліквідаторів аварії на ЧАЕС, діти учасників ООС, переселенців, діти, які знаходяться в будинках сімейного типу, в прийомних сім’ях, будуть запрошені на святкування за місцем проживання.

«Також увага буде приділена дітям, які знаходяться у Харківському соціальному закладі матері та дитини. Він розташований у Люботині, але там знаходяться діти й мами з усієї області. Їм будуть вручені подарунки, для них проведуть різноманітні майстер-класи, вони відвідають новорічні свята, які проходять у нашому регіоні, - розповіла Тетяна Бабенко. - Заходи будуть проводитися у всіх районах області. До новорічних свят будуть залучені близько 30 тисяч дітей».

Тетяна Бабенко розповіла, що вже третій рік поспіль згідно з Програмою соціального захисту населення коштом обласного бюджету кожна дитина учасників ООС отримує новорічний подарунок.

За інформацією Служби у справах дітей ХОДА, у заходах до новорічних свят візьмуть участь діти з соціально-психологічних центрів реабілітації.

Також Олег Яцина нагадав, що традиційно за підтримки голови ХОДА Юлії Світличної у співпраці з громадськими організаціями буде проведено зимове свято «Вертеп».

«Свято відбудеться 12 січня. Розпочнеться воно традиційною ходою учасників «Вертепу» від площі Конституції до площі Свободи. Гості приїдуть з усіх областей України. Ми запрошуємо харків’ян долучатися», - сказав Олег Яцина.