Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 2 тисяч жителів області стали воїнами-контрактниками ЗСУ

Близько 2 тисяч жителів області стали воїнами-контрактниками ЗСУ

У Харківському обласному військовому комісаріаті підбито попередні підсумки цьогорічної роботи щодо відбору кандидатів для проходження військової служби за контрактом.

«Близько 2 тисяч жителів нашого регіону вже стали воїнами-контрактниками та зараз успішно захищають Україну в різних її куточках. Переважна більшість, а це приблизно 70%, поповнили лави Сухопутних військ, решта носять знаки розрізнення інших видів наших Збройних сил», - розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

За словами офіцерів Харківського обласного військкомату, фінальну риску в цій роботі можна буде підвести не раніше наступного тижня, після формування і відправки крайньої цього року команди новобранців-контрактників для проходження спеціальної підготовки у навчальних центрах оборонного відомства.

«Ми плануємо з усіх охочих служити в армії відібрати ще приблизно 50-70 осіб, які зустрінуть новий рік вже у погонах військовослужбовця. До речі, приблизно 250 хлопців та дівчат у 2018-му ми направили до Десантно-штурмових військ чи морської піхоти. Приємно констатувати, що кожен третій-четвертий з усіх цьогорічних призовників-контрактників прийшов до районних військкоматів з посвідченням учасника бойових дій», - додав полковник Юрій Калгушкін.

Щодо пріоритетів у роботі підлеглих наступного року військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату назвав продовження відбору воїнів-контрактників для служби у військових колективах Десантно-штурмових військ та частин морської піхоти, а також у бойових з’єднаннях Сухопутних військ.