Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кожна людина – це те, що вона знає. Юлія Світлична

Кожна людина – це те, що вона знає. Юлія Світлична

19 грудня голова ХОДА зустрілася з учнями – переможцями інтелектуальних змагань, їх батьками та вчителями.

У 2018-му - вперше за останні 11 років - у Харківській області встановлено своєрідний рекорд: з 120 учасників всеукраїнських учнівських олімпіад 105 стали переможцями. Наш регіон також має найвищий показник ефективності виступу команди на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідних робіт Малої академії наук України: з 58 учасників 48 стали переможцями. 8 учнів регіону ввійшли до складу команд, що представляли Україну на міжнародних олімпіадах з математики, фізики та хімії.

З кращими учнями області напередодні новорічних свят зустрілася голова ХОДА Юлія Світлична. Захід відбувся в неформальній атмосфері на території студентського простору Karazin Student Hall ХНУ ім. В.Н.Каразіна.

Керівник області привітала всіх учасників зустрічі зі здобутими перемогами та побажала успіхів у новому році.

«Разом з вашими вчителями та батьками ми завжди пишаємося, коли ви посідаєте перші місця та здобуваєте перемоги, - сказала Юлія Світлична. - Бажаємо, щоб наступний рік став не менш результативним, щоб ви ставили перед собою більш амбітні цілі, адже ви зростаєте не тільки за віком, ви кожного року набуваєте нових знань. Кожна людина – це те, що вона знає. У Харківській області та в цілому в Україні сьогодні є багато нових проектів, до яких можуть долучатися й молоді талановиті учні, і, звичайно, молоді наукові співробітники та студенти».

Керівник області відзначила, що кілька років тому під час визначення сильних сторін та пріоритетів розвитку області акцент було зроблено на гуманітарній сфері. І це дає результати.

«Цього року фінансування на підтримку освіти в 2 рази більше, аніж за 2 попередні роки разом. Школи, навіть у містах та далеких селах, починають ремонтуватися, ми закупаємо нове обладнання, на якому дітям не просто зручно, а цікаво займатися. Важливо створювати такі умови, які надихають дітей, адже в школі ми формуємося як особистості, школа дає нам можливість пізнати себе та обрати той шлях, яким ми хочемо піти далі. Ви наше майбутнє. Саме така еліта повинна будувати державу. Тому що ви розумні, наполегливі, працьовиті, молоді», - відзначила голова ХОДА.

Вона запевнила, що розвиток гуманітарної сфери буде в пріоритеті й у 2019 році.

«Ми продовжуватимемо відновлення та будівництво лікарень та приділятимемо увагу закладам освіти всіх рівнів – як дошкільної, так і шкільної. Кооперація з вишами та підприємствами надасть нам можливість створювати нові кластери, щоб діти мали можливість навчатися впродовж усього життя та реалізуватися надалі», - сказала Юлія Світлична.

Під час зустрічі вона передала кращим педагогам Харківщини державні нагороди. Орден «За заслуги» III ступеня отримав вчитель Харківського НВК № 45 «Академічна гімназія» Микола Арзубов.

Почесне звання «Заслужений вчитель України» надано:

- заступникові директора Харківського ліцею № 89 Анні Віценцик;
- викладачеві Шевченківського професійного аграрного ліцею Валентині Козир;
- учительці Харківської гімназії № 46 імені М. В. Ломоносова Олені Павленко;
- заступникові директора комунального закладу «Харківський фізико-математичний ліцей № 27» Світлані Козловій;
- учителеві Харківського ліцею № 161 «Імпульс» Захару Майзелісу.

«Я готую команду України на міжнародні турніри з фізики – шкільні та студентські, - розповів Захар Майзеліс. - Кілька років поспіль їздимо і перемагаємо, отримуємо високі місця. Нас впізнають, уже дехто нас боїться. Приємно, що нас підтримують, що відбуваються такі зустрічі. Можна починати новий рік з новими цілями».

Більше фото