Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

На Харківщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У покладанні квітів до пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи в Молодіжному парку взяли участь чорнобильці, представники громадських організацій та керівництво області.

Голова ХОДА Юлія Світлична наголосила, що цього року 14 грудня до чорнобильців керівництво області прийшло з реальними справами. Так, на завершальному етапі знаходиться капітальний ремонт обласного диспансеру радіаційного захисту населення – це ті роботи, на які ліквідатори аварії чекали десятиліттями. Але оновлення лікарні – не єдине, що роблять в області для ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

«Ми виділяємо фінансування з обласного бюджету на те, щоб забезпечувати пільгове лікування, санаторно-курортне лікування, виплачуємо одноразову матеріальну допомогу. І, якщо брати в середньому фінансування на одного чорнобильця в Україні, то Харківська область знаходиться на перших місцях. Ми дуже багато уваги приділяємо питанням кожного ліквідатора аварії на ЧАЕС, кожного чорнобильця. Адже це питання не тільки соціальних гарантій. Це питання справедливості».