Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

12 - 13 грудня на території області очікується погіршення погодних умов

12 - 13 грудня на території області очікується погіршення погодних умов

Плани служб регіону щодо роботи в умовах негоди обговорили під час оперативного засідання штабу ДСНС.

Захід відбувся 11 грудня під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка – в режимі селекторної наради. Участь у ній взяв перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

За прогнозами Гідрометцентру, з 12 грудня в низці регіонів України очікується погіршення погодних умов через циклон, який заходить з Чорного моря. Штормове попередження оголошене в семи областях: Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Кировоградській та Миколаївській. Там очікуються сильні хуртовини.

Погіршення погодних умов, пов’язане зі зливами, прогнозують у Луганській, Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях. У зв’язку з цим очікується налипання мокрого снігу та обмерзання на дротах, деревах та дорогах.

Уже 13 грудня циклон почне втрачати активність.

Серед головних задач, визначених у ході наради, - забезпечення проїзду автошляхами, а також стале функціонування всіх комунальних служб.

Звернули увагу й на оперативні заходи щодо відновлення енергопостачання – в разі, якщо подібні ситуації виникнуть.

Відразу після завершення загальноукраїнської наради відбулося засідання обласного штабу ДСНС. Представники усіх служб, відповідальних за забезпечення життєдіяльності регіону, доповіли про готовність працювати в ускладнених погодних умовах.

«Харківська область неодноразово доводила готовність виконувати всі задачі в набагато гірших погодних умовах, ніж очікуються. Тож ми впевнені, що впораємося з поставленими завданнями. Тим не менш, усі мають бути в стані підвищеної готовності, - наголосив Марк Беккер. – Усі служби мають працювати на випередження, щоб не допустити аварійних ситуацій».

Також перший заступник голови ХОДА дав доручення провести відповідні засідання районних та міських штабів ДСНС, щоб на місцевому рівні розробити плани дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з погіршенням погодних умов.