Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Об’єднавчий Собор, який має проголосити автокефальну помісну церкву, відбудеться 15 грудня. Президент

Об’єднавчий Собор, який має проголосити автокефальну помісну церкву, відбудеться 15 грудня. Президент

Це Петро Порошенко повідомив під час виступу на Форумі місцевого самоврядування.

Вселенський Патріарх Варфоломій спрямував відповідні листи із запрошеннями взяти участь у цьому Соборі ієрархам УПЦ Київського Патріархату, УАПЦ та ієрархам УПЦ Московського Патріархату.

«Хочу розпочати свій виступ з оголошення важливої новини, яка нібито далека від теми місцевого самоврядування, але є важливою для всієї країни.  І довгоочікуваною. Радий оприлюднити дату об’єднавчого Собору, який має проголосити створення автокефальної помісної православної церкви в Україні. Цей Собор затвердить її статут, нашої нової церкви. Цей Собор обере Предстоятеля. Отже, собор відбудеться 15 грудня 2018 року в Святій Софії,  яка протягом століть була центром українського релігійного життя», - сказав Петро Порошенко.

Участь у форумі взяла й делегація голів ОТГ Харківської області на чолі із заступником голови ХОДА Михайлом Черняком та головою Харківської облради Сергієм Черновим. До складу делегації увійшли директор Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова, голови Зачепилівської, Чкаловської, Пісочинської, Коломацької, Мереф`янської, Нововодолазької, Малоданилівської, Роганської, Старосалтівської ОТГ та в.о старости Довжицького старостинського округу Золочівської ОТГ.