Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932 – 1933 років

На Харківщині вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932 – 1933 років

Традиційний захід відбувся біля Хреста пам’яті жертв Голодомору в Молодіжному парку, а на майдані Свободи о 16:00 запалили свічки, підтримавши всеукраїнську акцію.

24 листопада в області відбулась низка заходів до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років.

Після покладання квітів та відкриття Музею пам’яті жертв Голодомору представники громадських організації регіону, волонтери, учасники АТО та ООС, представники духівництва й обласної влади зібралися біля Хреста пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років у Молодіжному парку. У заході взяли участь заступники голови Харківської ОДА Михайло Черняк та Анатолій Бабічев. До Хреста несли не тільки квіти, але й лампади, запалені свічки, колосся й хліб. Відбувся молебень.

О 16:00 на майдані Свободи розпочалася акція «Запали свічку». Харків’яни виклали на головній площі міста символічний хрест з лампадок зі свічками.

Свічки засвітили й у вікнах ХОДА.

«Сучасні покоління українців – діти, онуки, правнуки тих, хто пережив Голодомор, – мають нести правду про цю трагедію крізь час та простір. Це наш святий обов’язок перед світлою пам’яттю мільйонів земляків, які не пережили 1932 – 1933 роки, - відзначила у своєму коментарі голова ХОДА Юлія Світлична. - Пам’ять про Голодомор – це те знання й той досвід, які дісталися українцям надто дорогою ціною. Розуміння причин та наслідків геноциду, вчиненого проти українців тоталітарним комуністичним режимом, є обов’язковим не лише для нас, але й для всього світу - щоб не допустити повторення подібної трагедії ніде й ніколи».