Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємці Харківщини підписали з GIZ заяву про співробітництво в рамках програми для менеджерів підприємств

Підприємці Харківщини підписали з GIZ заяву про співробітництво в рамках програми для менеджерів підприємств

Документ затвердили 22 листопада в ХОДА.

Мова йде про участь харків’ян у Програмі Федерального міністерства економіки та енергетики Fit for Partnership with Germany, що реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ.

На початку церемонії підписання директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Андрій Колос привітав учасників від імені керівника області Юлії Світличної. Також він відзначив успіхи в соціально-економічному розвитку регіону. Одним з яскравих прикладів спільної діяльності з міжнародними партнерами Андрій Колос назвав програму для менеджерів підприємств, реалізація якої проходить під девізом Fit for Partnership with Germany («Готуємося до співпраці з Німеччиною»).

«Починаючи з 2008 року, в рамках програми стажування в Німеччині пройшли близько 150 представників харківських підприємств. І це також є одним зі стимулів для розвитку малого та середнього бізнесу в області. Сьогоднішня заява передбачає продовження ефективної співпраці в напрямку підвищення кваліфікації управлінських кадрів приватного сектору економіки та встановлення прямих ділових контактів, які сприятимуть розвитку двосторонніх економічних відносин», - зазначив Андрій Колос.

Від імені підприємців Харківщини свої підписи під документом залишили директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Ксенія Меркулова та президент обласної громадської організації «Асоціація приватних підприємців» Олександр Чумак.

Керівник проектного офісу GIZ в Україні Світлана Степащенко відзначила, що Програма є дієвим інструментом підтримки малого й середнього бізнесу нашої країни.

«На кінець цього року в Програмі взяли учать 13 тисяч менеджерів. Ми даємо можливість українському бізнесу співпрацювати з іноземним, - підкреслила Світлана Степащенко. – Радію, що підписуємо спільну заяву про співпрацю між нашою програмою та партнерами в Харківській області, думаю, що нашим інструментом з підтримки малого та середнього бізнесу скористаються всі охочі».

Також 22 листопада відбулись презентація програми Fit for Partnership with Germany на 2019 рік, бізнес-майстерня та майстер-класи.