Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Русько-Лозівському ліцеї відкрили нову групу для дошкільнят

В Русько-Лозівському ліцеї відкрили нову групу для дошкільнят

20 листопада заклад відвідав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

«Мені дуже приємно, що в нас запроваджується комплексний підхід щодо модернізації інфраструктури, в тому числі й закладів освіти. І, звичайно, дуже приємно, що сьогодні в Русько-Лозівському ліцеї відкривається додаткова група для дошкільнят - сучасна, яскрава та комфортна для дітей,  – відзначив Анатолій Бабічев. - Дошкільна освіта - це  надважливий компонент. В області приділяється значна увага цьому питанню, його особисто курує голова ХОДА Юлія Світлична. Відкриття чергової групи стало можливим, у тому числі, й завдяки співробітництву з ЮНІСЕФ. Три роки тому Юлія Світлична підписала з міжнародною організацією меморандум про співпрацю. Це ще одне підтвердження того, що меморандум діє».

Директор Русько-Лозівського ліцею Марина Танцюра розповіла, що навчальний заклад у селі один, і брак приміщень для дитячого садка тут був одвічною проблемою. 

«Спочатку відкрили групу на 20 діточок, потім знайшли можливість розмістити 50. Але навіть ця кількість була замалою для такого великого населеного пункту. Батьки возили дітей до найближчих дитячих садків, переважно - до міста Харків. Тепер у нашому дошкільному підрозділі є ще 40 додаткових місць. Усього він може вмістити 90 вихованців. Черги тепер не має, всі охочі можуть привести до нас своїх діточок. Не потрібно нікуди їздити», - розповіла Марина Танцюра.

Завдяки перемозі в обласному конкурсі міні-проектів «Разом у майбутнє» (з проектом «Від благоустрою шкільної їдальні до збереження здоров’я дітей») у ліцеї вдалося відремонтувати приміщення столової на 120 місць. 

Також у навчальному закладі з’явився новий спортивний майданчик.

«Це перший майданчик у цьому навчальному закладі. Діти зможуть займатися баскетболом, волейболом, тенісом. Наступного року тут з’явиться штучний футбольний майданчик», - сказав Анатолій Бабічев. 

Також він відзначив, що минулого року в навчальному закладі відремонтували актову залу, були замінені вікна. Також повністю відремонтовано дах.