Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На чемпіонаті світу з паверліфтингу в Швеції Сергій Білий посів друге місце

На чемпіонаті світу з паверліфтингу в Швеції Сергій Білий посів друге місце

Крім того, результат харків’янина у тязі потягнув на «малу» срібну медаль, а результат у жимі – на «малу» бронзову нагороду.

Сергій виступав у категорії до 105 кг та в сумі триборства підняв 1062,5 кг (395 кг - у присіданні, 305 кг - у жимі, 362,5 кг - у тязі).

Перше місце в цій ваговій категорії було також за представником збірної України. З результатом 1080 кг за сумою триборства чемпіоном світу став Олександр Рубець з Маріуполя. Замкнув трійку призерів Сен Янг з Китайського Тайбея (1017.5 кг - у сумі триборства).

У змаганнях серед жінок у ваговій категорії до 63кг дебютувала на дорослому рівні харків‘янка Наталя Гаргуновська та посіла дев‘яте місце з результатом 507,5 кг.

Ще одна харківська спортсменка - віце-чемпіонка минулого чемпіонату світу Євгенія Тішакова - не впоралася з початковою вагою у присіданні і закінчила змагання з нульовою оцінкою

Загалом на цьому чемпіонаті світу збірна України завоювала 5 золотих, 2 срібні та 2 бронзові нагороди, а також посіла перше загальнокомандне місце серед чоловіків та третє - серед жінок. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.