Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові пройде ІІІ Всеукраїнський фестиваль «Вертеп-фест - 2019»

У Харкові пройде ІІІ Всеукраїнський фестиваль «Вертеп-фест - 2019»

Масштабний святковий захід, що поєднує автентичний національний характер, традиції та сучасні інтерпретації, відбудеться 12 і 13 січня 2019 року.

До участі запрошуються народні фольклорні колективи, групи та об'єднання творчих людей з усіх регіонів України.

Оргкомітет фестивалю забезпечує поселення та харчування учасників і покриває половину дорожніх витрат. Крім того, для всіх колективів, які беруть участь у Вертеп-фесті - 2019, вперше пройдуть запальні «Етновечорниці».

Подати заявку для участі можна до 20 листопада на сайті фестивалю https://vertepfest.com/.

Організатори очікують, що глядачами фестивалю стануть понад 10 тисяч харків'ян і гостей міста – завдяки великій кількості фестивальних майданчиків і подіям просто неба. Крім центральних локацій, два дні фестивалю вертепні колективи гратимуть на альтернативних майданчиках: у дитячих лікарнях, військових госпіталях і торгово-розважальних центрах.

Незмінною традицією залишиться акція «Нова радість стала», в якій у 2017 році брали участь 3, а в 2018 - вже 5 міст (разом з Харковом).

Попередня програма Вертеп-фесту - 2019:

12 січня (основний день фестивалю)

Вранці – виступи на соціальних локаціях (дитячі будинки, лікарні, військові шпиталі);

13: 30 - 14:30 – парад вертепів на головній вулиці міста;

14:30 - 14:45 – проведення Всеукраїнської акції «Нова радість стала»;

14:45 - 15:00 – урочисте відкриття на центральній площі міста - майдані Свободи;

15:00 - 21:00 – інтерактивні виступи колективів на локаціях: центральна площа міста - майдан Свободи, майданчик перед ХНАТОБом ім. М. Лисенка, майданчик перед пам'ятником Шевченка, майданчики в парках міста і в улюблених місцях відпочинку харків'ян.

13 січня

12:00 - 14:30 – для учасників фестивалю - прогулянки та екскурсії містом, виступи-експромти.

15:00 - 18:00 – «Етновечорниці» – спільна зустріч учасників фестивалю та обмін знаннями, практикою, проведення майстерень з традиційних зимових, різдвяних свят представниками усіх областей України та різних етнічних спільнот харків'ян; вечеря. 

«Гаряча лінія» організаційного комітету: (066) 823-99-92, (097) 630-73-76.

Довідка. Вертеп-фест був заснований у 2017 році, коли за ініціативи харківських пластунів Благодійний фонд «Харків з тобою» вперше організував проведення Всеукраїнського фестивалю вертепів напередодні Старого Нового року в Харкові. Протягом ось вже двох років дводенне дійство збирає близько 1000 учасників з усіх куточків України - представників вертепних театрів, колядників, фольклорно-театральних колективів, аматорських об'єднань. Вже традиційно організатори фестивалю хочуть показати різноманітність звичаїв різних регіонів України, вертепних костюмів, фольклору.

Вітається будь-який формат вистав і вертепи: традиційні та сучасні, дитячі та дорослі, музичні та драматичні. Також запрошуються до участі колективи, які не грають безпосередньо вертепи, але мають хорову програму колядок.