Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

7 листопада до першого заступника голови ХОДА зверталися здебільшого з земельних питань.

За допомогою до Марка Беккера звернулися понад десяти жителів Харківської області. Так, жителі Нововодолазького району просили сприяти вирішенню питання, що стосується оформлення земельних ділянок за межами населених пунктів.

«Цю землю влада виділила під соціальну сферу, й ми, як працівники навчального закладу, отримали можливість її обробляти. Впродовж 18 років ми не мали можливості її оформити, а зараз нам відмовляють у приватизації», - зазначили заявники.

За словами жителів Нововодолажчини, вони мають першочергове право на оформлення цих земельних ділянок.

«Законодавство України змінилося, й таких привілеїв ви не маєте. Зараз цей процес набагато складніший», – пояснив Марк Беккер.

Він запевнив заявників, що доручить відповідним структурам детально вивчити це питання. Відповідь на своє звернення заявники отримають у визначений законом строк.

Допомоги в оформленні земельної ділянки для оформлення спадщини за заповітом монастирю «Глинська Пустинь» просили представники Русько-Лозівської громади.

«Усі необхідні документи вже є, ми чекаємо лише на сесію сільської ради, яка не проводилась впродовж п’яти місяців», - зазначив один із заявників.

За його словами, представники громади зверталися до сільського голови Руської Лозової, але отримали усну відповідь, що під час сесії не збирається кворум, який необхідний для законного функціонування органу місцевого самоврядування.

Марк Беккер доручив розібратися в ситуації керівництву Дергачівської РДА.

Також під час прийому до Марка Беккера звернулася жителька міста Харків, що просила першого заступника голови ХОДА сприяти вирішенню питання, що стосується порушення трудових відносин між нею та підприємством. Вирішення цього та інших питань, які були озвучені в ході прийому, перший заступник керівника області взяв під особистий контроль.