Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Красноградській ЦРЛ завершують утеплення трьох корпусів

У Красноградській ЦРЛ завершують утеплення трьох корпусів

Загалом на Харківщині цього року ремонтують близько 30 об’єктів медичної сфери.

Голова ХОДА Юлія Світлична відзначає, що масштабна реконструкція закладів охорони здоров’я - як у місті Харків, так і в сільській місцевості, є пріоритетним напрямком для облдержадміністрації на найближчі роки.

«Це важливе питання для людей, адже майже кожного дня кожна людина зіштовхується з охороною здоров'я – як пацієнти, так і лікарі повинні мати комфортні умови. Адже деякі лікарні не бачили якісного ремонту 30 або 40 років. Майже 30 лікарень цього року будуть капітально відремонтовані, одночасно будемо забезпечувати їх якісним сучасним обладнанням», - наголосила Юлія Світлична.

Серед лікарень, у яких цього року проводять масштабні відновлювальні роботи, – Красноградська ЦРЛ. За словами головного лікаря закладу Олександра Колодяжного, медичний комплекс протягом 2018-го нагадував один суцільний будівельний майданчик – роботи тривали одночасно на декількох об’єктах. Так, було зроблено капітальний ремонт харчоблоку, гінекологічного відділення, придбано сучасне медичне обладнання. Також на території лікарні облаштовано нове асфальтове покриття.

«Усі ремонтні роботи проходять у визначені терміни та якісно. Від імені 700 наших співробітників хочу подякувати особисто Юлії Світличній за таку підтримку. Адже були часи, коли ані копійки не вкладали ні в ремонти, ні в обладнання. За останні три роки все змінилось, і це радує», - сказав головний лікар Красноградської ЦРЛ.

Зараз у закладі завершують утеплення трьох корпусів: поліклініки, терапевтичного та хірургічного. Як зазначив директор фірми-підрядника, що виконує ці роботи, Анатолій Головій, до утеплення приміщень робітники взялись у липні, а сьогодні виконують декоративну штукатурку, після якої на черзі - фарбування.

«Важливо, що майже всі роботи, які проходять у лікарні, пов’язані з енергоощадженням. Утеплення фасадів корпусів медкомплексу, ремонт покрівель - усі ці заходи дозволять суттєво зекономити споживання енергоносія та забезпечити комфортні умови для пацієнтів та лікарів», - зазначив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, який 6 листопада ознайомився з ходом робіт у ЦРЛ.

За словами Олександра Колодяжного, наступного року ремонтні роботи в закладі будуть продовжені. Планується повністю відремонтувати інфекційне відділення. Тут замінять всі комунікації та придбають необхідне обладнання. Також буде замінена покрівля хірургічного корпусу, проведений капітальний ремонт неврологічного та реанімаційного відділень.

«Окрім цього, в наступному році плануємо ремонт хоспісу – це величезна робота, яка має неабияке значення для нашого та сусідніх районів», - повідомив Олександр Колодяжний.