Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Німеччина виступатиме за продовження санкцій щодо РФ

Німеччина виступатиме за продовження санкцій щодо РФ

Це Канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель заявила під час прес-конференції у Києві, яка відбулася після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком.

«На жаль, зараз так, що на прес-конференції було також сказано, що Мінські домовленості не дотримуються. Якщо щось і відбувається, то тільки по міліметру вперед, але час від часу є відхід назад. Тобто, Німеччина буде виступати також за продовження цих санкцій», - сказала Канцлер, зауваживши, що пом’якшення санкцій обговорювалося виключно у випадку прогресу у виконанні Мінських угод задля досягнення миру.

Глава держави висловив Ангелі Меркель вдячність за те, що в час, коли треба було зупиняти російський наступ, коли треба було підготувати і підписати Мінські домовленості задля зупинки агресора, вона сприяла їх укладенню та потому підтримала запровадження санкцій щодо агресора за невиконання цих угод.

«Саме Мінські домовленості увійшли до рішень Ради Безпеки ООН, увійшли до позицій, які вимагають їх виконання. І за невиконання Мінських домовленостей Європейський Союз запровадив санкції. І продовжує (їх – ред.), не як інструмент якогось тиску чи притягнення до відповідальності, а як мотивацію сісти за круглий стіл і забезпечити вивід російських військ з української території», - підкреслив Петро Порошенко.