Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Росії замість запровадження санкцій треба просто піти геть з України. Президент

Росії замість запровадження санкцій треба просто піти геть з України. Президент

Це Петро Порошенко зауважив, коментуючи запровадження санкцій Росією відносно українських громадян.

«За невеликим виключенням – це список дуже достойних людей, включно з моїм сином, включно з половиною моєї адміністрації, з великою кількістю народних депутатів, більшості членів коаліції, членів українського уряду», - сказав Президент.

Під час спільної з Федеральним Канцлером Німеччини зустрічі з представниками засобів масової інформації Президент України також зазначив, що російське рішення про санкції проти українських громадян «не було неочікуваним».

«Перебування в цьому списку є як якась державна нагорода. Принаймні це так сприймається», - сказав Петро Порошенко та додав: «Дуже ображені ті, хто в цей список не потрапили».

При цьому Глава держави підкреслив: «Замість того, щоб брязкати зброєю на фронті чи запроваджувати санкції, Росії треба зробити дуже просту річ – піти геть з України, забрати свої війська, забрати свою зброю, відновити територіальну цілісність України. Тоді буде і мир, і буде не потрібно запроваджувати жодні санкції».

Президент додав, що оголошення Росією цього санкційного списку є «свідченням неконструктивної позиції Російської Федерації».

«Свідченням того, що вони не збираються імплементувати Мінськ (Мінські домовленості - ред.), не збираються знизити напругу і не збираються забирати свої війська. Це дуже сумно», - сказав Президент.