Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На харківський авіаринок заходить компанія Ernest Airlines, що здійснюватиме рейси до Мілана та Рима

На харківський авіаринок заходить компанія Ernest Airlines, що здійснюватиме рейси до Мілана та Рима

Остаточної домовленості щодо відкриття нових напрямків досягли під час зустрічі голова ХОДА Юлія Світлична та президент авіакомпанії Ernest Airlines Шаді Ель Таннір.

«Ще одна авіакомпанія заходить на харківський авіаринок. Сьогодні були досягнуті остаточні домовленості з генеральним президентом компанії Ernest Airlines щодо відкриття з березня наступного року двох напрямків авіарейсів з Харкова – до Мілана та Рима», - повідомила за результатами зустрічі Юлія Світлична.

Вона відзначила, що ще до кінця цього року харків’яни матимуть змогу напряму полетіти до Відня, Лондона, Гданська та Вроцлава (протягом місяця відповідні напрямки з Харківського аеропорту відкриває лоукост WizzAir).

«Пасажиропотік Харківського аеропорту цього року за планами складе понад 950 тисяч пасажирів. Це на 20 % більше, ніж торік, та на 60 % більше, ніж у 2013 році», - навела дані голова ХОДА.

Юлія Світлична підкреслила, що відкриття такої кількості міжнародних авіарейсів з Харкова свідчить про довіру міжнародних партнерів до регіону та те, що Харківська область розвивається.

У ході зустрічі Шаді Ель Таннір подякував керівнику області за підтримку, надану компанії на етапі підготовки до відкриття нових напрямків з Харкова.

«Я тут, щоб подякувати вам за всю вашу допомогу та підтримку – ту, яка вже була надана, та ту, на яку розраховуємо надалі», - наголосив Шаді Ель Таннір.

«Сьогодні я отримав, напевно, найбільшу підтримку за весь той рік, який ми працюємо в Україні», - додав він.

Президент Ernest Airlines повідомив, що онлайн-продаж квитків на рейси з Харкова до Мілана та Рима розпочнеться вже наступного тижня. Рейси здійснюватимуться щочетверга, щоп'ятниці та щонеділі. Відправлення з Харкова та з Італії – у другій половині дня.

«Це дасть можливість туристам провести в цих містах вихідні. Повні три доби, - пояснив Шаді Ель Таннір. - Вартість квитків - від 45 євро в один бік».

Генеральний директор Міжнародного аеропорту «Харків» Володимир Васильченко відзначив, що цього року рейси до Мілана з Харкова здійснювала компанія «МАУ».

«Але вони обмежилися сезонним розкладом та зупинилися восени цього року. При цьому завантаження літака було дуже гарним - за 3 місяці воно досягло 85%. Тож, нові маршрути, які будуть на регулярній основі, напевно будуть мати попит у  наших пасажирів. До того ж Ernest пропонує більш ранній час прильоту до Мілана, ніж «МАУ», тому пасажири зможуть більш комфортно дістатися центру міста», - повідомив Володимир Васильченко.

Він також відзначив велику допомогу в розвитку авіасполучення, яку Харківський аеропорт отримує з боку ХОДА.

«Хочу подякувати обласній адміністрації в особі Юлії Світличної за всебічну підтримку. Ми постійно відчуваємо цю підтримку, просування та ставлення до наших пасажирів», - підкреслив генеральний директор Міжнародного аеропорту «Харків».

Більше фото