Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Бабічев привітав переможців вокального конкурсу

Анатолій Бабічев привітав переможців вокального конкурсу

12 жовтня в Харкові підбили підсумки третього конкурсу музичного мистецтва, який відбувся в рамках 25-го міжнародного фестивалю «Харківські асамблеї».

Гала-концерт переможців конкурсу відбувся в Харківському національному університеті мистецтв імені І. П. Котляревського.

Організатори відзначили, що в конкурсі взяли участь понад 50 учасників з різних країн Європи.

Від імені керівника області Юлії Світличної учасників міжнародного фестивалю привітав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

«Не буде перебільшенням сказати, що цей конкурс став знаковою подією в музичному житті не лише Харкова, але й України. Це бренд нашого міста й області, це насолода від музики. Сьогодні підтверджуємо, що Харківщина тримає високі позиції в театральному та музичному мистецтві», - наголосив Анатолій Бабічев.

Він також вручив спеціальний приз учаснику фестивалю Сергію Козинцеву. Цей сертифікат дає йому право на проведення сольного концерту в м. Будапешті в музичній залі консерваторії імені Бені.

Засновник та художній керівник фестивалю, народна артистка України, професор, директор Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського Тетяна Вєркіна подякувала керівнику області Юлії Світличній за підтримку «Харківських асамблей».

«Без цієї допомоги ми б не мали можливості проводити цей конкурс. Якщо в країні підтримують молодь, то країна йде правильним шляхом. Сьогодні ми бачимо в наших стінах талановиту молодь з різних країн і надалі будемо продовжувати конкурс та проводити зустрічі з виконавцями», - сказала Тетяна Вєркіна.

Довідка. «Харківські асамблеї» – одна з найбільших резонансних культурних подій в Україні, що відбувається кожної осені в Харкові з 1991 року. Місія фестивалю – просвітницька діяльність та інтеграція українського музичного мистецтва в європейський простір.

Фестиваль триває з 6 по 26 жовтня. Мистецька програма цьогорічного заходу формується навколо постаті видатної піаністки ХІХ сторіччя Клари Шуман.