Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна дитяча лікарня №1 отримала нове хірургічне та лор-обладнання

Обласна дитяча лікарня №1 отримала нове хірургічне та лор-обладнання

Ендоскопічна відеосистема та лор-комбайн були придбані у рамках обласної програми «Здоров’я Слобожанщини».

10 жовтня заступник голови ХОДА Михайло Черняк передав сертифікати на нове обладнання керівництву лікарні.

Сучасна ендоскопічна відеосистема (Kari Storz SE & Co. KG, Німеччина) – це «очі хірурга», говорять лікарі.

За словами заступника головного лікаря ОДКЛ №1 з хірургічного напрямку Євгенія Стрільця, вона дозволяє проводити реконструктивні ендоскопічні оперативні втручання високої складності навіть новонародженим дітям, а також збільшити кількість та розширити спектр послуг оперативної хірургії.

«Обладнання дозволяє нам отримувати чітке, збільшене в п’ять разів зображення на моніторі. Це дуже важливо у випадку з новонародженими, особливо недоношеними дітьми зростом 35-40 см. Ми надзвичайно раді отримати таку систему», - зазначив Євгеній Стрілець.

Працювати з новим обладнанням вже навчені 22 лікарі ОДКЛ. Щорічно в лікарні виконується понад 7 тисяч оперативних втручань, з них ендоскопічно – біля 400.

Також заклад отримав нову робочу станцію - лор-комбайн UE-3000. Це сучасне робоче місце лікаря-отоларинголога, яке завдяки різноманітним функціям дозволяє повноцінно проводити огляди пацієнтів з лор-патологією.

«Це зовсім інший рівень діагностики, - підкреслив лікар-отоларинголог Олександр Біленко. - Дзеркало дозволяє побачити лише передні відділи носа, носогорло ми вже не бачимо. Навіть те, що бачимо із дзеркалом, роздивитися у деталях неможливо. А нове обладнання дозволяє отримати чітке зображення органів. Інформацію можна записувати на електронні носії або відразу роздруковувати – і пацієнт буде мати документ, який підтверджує діагноз, та може знадобитися для порівняння при лікуванні».

У Харкові таке лор-обладнання сьогодні мають тільки приватні клініки.

«Технології в медицині розвиваються дуже швидко, і ми намагаємося не відставати від світу. Сьогодні значними темпами оновлюємо матеріально-технічну базу медичних установ області. Цьому питанню приділяє свою особливу увагу голова ХОДА Юлія Світлична. Обладнання, яке отримала обласна дитяча лікарня, дає додаткові можливості для чіткої діагностики, а, відповідно, й для ефективного лікування дітей», - зазначив Михайло Черняк.