Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові пройде Міжнародна виставка і форум Agroport East Kharkiv 2018

У Харкові пройде Міжнародна виставка і форум Agroport East Kharkiv 2018

Про це під час брифінгу 9 жовтня повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.

«Agroport East Kharkiv 2018 - велика і значуща подія в житті аграріїв Харківської області. Цього року відзначаємо ювілей: заходу - 5 років. Можна з гордістю говорити про те, що ця виставка зміцніла і набрала обертів. Активними учасниками є три області. Невипадково, що цей захід народився саме в Харкові. У нашому регіоні - два мільйони гектарів орних земель, у сільському господарстві працює 2 тисячі підприємств, 1,3 тисячі підприємств - фермерські. Близько 300 тисяч людей залучені у сферу агропромислового виробництва. Це стало основою народження в Харкові проекту Agroport. І це наочний приклад результативної взаємодії влади і бізнесу», - зазначив Олександр Нездюр.

Він також підкреслив, що з 2014 року Agroport проводиться під егідою ООН і за найактивнішою участю Харківської облдержадміністрації.

За словами засновника заводу «Фадєєв Агро», постійного учасника Agroport з 2014 року Леоніда Фадєєва, ця агропромислова виставка робить наголос на темі органічної продукції.

«Органічна продукція - це величезна перспектива для України. Вона радує не просто своєю присутністю на столі. Основне те, що вона вимагає органічного землеробства. Полям, на яких сьогодні виробляється продукція, - сотні тисяч років, і сотні тисяч років формувалися чорноземи, природна родючість. Сьогодні агресивна агротехнологія знижує родючість поля, і одним з найсильніших чинників є хімізація. Органічне землеробство змінює картину: немає хімічного навантаження на грунт, для протруювання насіння, обробки рослин використовуються біологічні препарати. Поле після нас має жити десятки років», - зазначив Леонід Фадєєв.

Генеральний менеджер «Агропорт Україна» Дмитро Титаренко зазначив, що програма Agroport розрахована на три дні - з 11 по 13 жовтня. Відкриття відбудеться в Харківському аеропорту.

«Після відкриття в нас пройде стратегічна сесія, присвячена продовольчій безпеці. Ми очікуємо представників агробізнесу не тільки з Харківської області, а й інших регіонів. Зокрема, буде презентовано програму підтримки для Луганської та Донецької областей. Очікуємо гостей з Сумської, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької областей, а також з регіонів-партнерів - Львівської, Херсонської, Київської областей. Програма буде досить насиченою. Друга частина сесії буде присвячена органіці, новому проекту, з якого почнеться Agroport-2019. Це оновлений формат національного павільйону України на Всесвітній виставці Biofach2019», - розповів Дмитро Титаренко.

Також на форумі будуть представлені такі тематики: агроенергетика, рослинництво, горіхівництво і ін.

«Крім того, в цьому році активну участь беруть наші німецькі партнери - проект «Агроторговля України», який підтримує і допомагає виходити на експорт виробникам. У рамках форуму відбудеться експортний тренінг за участю німецьких експертів», - сказав Дмитро Титаренко.

«Агропорт» збігається зі Всесвітнім Днем яйця, який відзначають птахівники у всьому світі. У другий день заходу відбудеться конференція з тих питань, які цікавлять птахівників. Будуть чітко представлені досвід, інновації, практики в сфері птахівництва, годування, лікування, утримання птиці.

Також у перший вечір форуму буде встановлено національний рекорд - презентують найбільший медівник з органічних інгредієнтів, які надали виробники з усієї України. За словами організаторів, ласощі будуть важити понад 110 кг.