Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Молоді, амбітні та досвідчені люди потрібні нашій державі. Юлія Світлична

Молоді, амбітні та досвідчені люди потрібні нашій державі. Юлія Світлична

2 жовтня голова ХОДА відвідала харківський осередок Української академії лідерства, де поспілкувалася зі студентами з різних регіонів України.

Керівник області розповіла про проекти розвитку, що реалізуються на Харківщині, та відповіла на питання студентів академії.

«Академія лідерства - це гарна можливість для всіх креативних, молодих, амбіційних, енергійних здобути те, чого немає в інших ваших колег, – можливість заявити про себе, реалізувати свій проект, долучитися до проектів, які втілюють органи державної влади або місцевого самоврядування, та, звичайно, набратися досвіду, - відзначила Юлія Світлична. - Адже молоді, амбітні та досвідчені люди потрібні нашій державі. Саме такі лідери будуть розбудовувати Україну. І ми, як і всі, хто любить свою державу, зацікавлені в тому, щоб саме такі люди приходили на державну службу».

Серед питань, які ставили керівнику області, – питання гарантування безпеки в регіоні, розвитку неформальної освіти, співробітництва з академією тощо. Студентка з Вінниці поцікавилася, якою голова ХОДА бачить Харківщину в 2030 році.

«Ми маємо стратегію до 2020 року, до 2030-го ще не планували. Але дуже важливо дивитися вперед та проводити стратегічне планування. Ми бачимо Харківщину в 2030 році безпечною, розвинутою та європейською. І досягнення цієї мети залежить від вас, у тому числі. Адже до 2030 року потрібно буде повністю оновити систему державного управління, підходи державного управління та погляди на життя – щоб люди усвідомлювали, що саме вони є джерелом влади. Сподіваюся, що кожен громадянин до цього періоду часу зрозуміє, що саме він є складовою розбудови своєї держави», - відповіла Юлія Світлична.

Вона запевнила, що керівництво ХОДА й надалі підтримуватиме такі проекти, як Українська академія лідерства.

«Обласна адміністрація підтримує курс саморозвитку, самовдосконалення та набуття нових професійних якостей. Будемо дуже раді, якщо такі молоді люди з професійними навичками будуть долучатися до розвитку Харківської області. Ми завжди відкриті до того, щоб молоде покоління ставало до лав виконавчої влади на місцях», - сказала Юлія Світлична.

Довідка. Українська академія лідерства – це 10-місячна освітня програма розвитку для випускників шкіл віком від 16 до 18 років. Навчання триває 6 днів на тиждень, а студенти проживають у кампусах академії. Наразі осередки УАЛ присутні в Києві, Харкові, Львові, Миколаєві, Полтаві, Чернівцях. Харківський осередок академії став першим на сході України. Він був створений у 2016 році. За рік студенти залучили понад 5000 людей до реалізації 20 проектів у Харкові та області. У вересні 2017 року осередок переїхав у нову будівлю, спроектовану відомим архітектором Віктором Зотовим. Новостворений вільний простір академії став також місцем для Молодіжного центру УАЛ. Цього навчального сезону в Харкові навчаються 42 студенти академії з 14 регіонів України.

Більше фото