Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк привітав освітян Харківського району з професійним святом

Михайло Черняк привітав освітян Харківського району з професійним святом

2 жовтня заступник голови ХОДА взяв участь в урочистому заході з нагоди Дня працівника освіти, який пройшов у обласному театрально-концертному центрі.

Він передав учасникам заходу слова щирої поваги та вдячності від голови ХОДА Юлії Світличної.

«Я думаю, всім відомо, з якою особливою увагою Юлія Олександрівна ставиться до сфери освіти, для неї це один з пріоритетних напрямків роботи. І Харківський район це відчуває дуже добре: в минулому році в Пісочині було збудовано нову надсучасну школу, нещодавно розпочалося будівництво ще однієї – початкової школи, а також дитячого садка в іншому мікрорайоні Пісочина. На освіту сьогодні спрямовуються кошти, яких раніше галузь ніколи не бачила», - зазначив Михайло Черняк.

Він наголосив, що праця освітян, поруч із працею військових та лікарів, є найважливішою для суспільства.

«Армія боронить наш мир, лікарі турбуються про здоров’я, а вчителі дають нам знання, формують кругозір та свідомість, - сказав Михайло Черняк. - Ви виховуєте людей, які будуть розбудовувати ваш район, наш регіон та всю країну».

Заступник голови ХОДА зазначив, що обласна адміністрація, зі свого боку, робить все, щоб забезпечити освітян гідними умовами для роботи, а школярів Харківщини – всім необхідним для навчання.

«Для нас важливо, в яких умовах працюють вчителі. Сьогодні, завдяки ініційованій Президентом реформі децентралізації та зміцненню місцевих бюджетів, маємо достатньо коштів, щоб посилювати навчальні заклади, проводити ремонти та будувати нові заклади, забезпечувати їх сучасним обладнанням. Маємо достатньо коштів для реалізації концепції Нової української школи. І це тільки перші кроки. Впевнений, що разом ми зробимо ще більше», - підкреслив Михайло Черняк.

У ході заходу він нагородив заслужених працівників освіти Харківського району почесними відзнаками Міністерства освіти України та обласної державної адміністрації.