Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання соціального захисту чорнобильців

У ХОДА обговорили питання соціального захисту чорнобильців

Засідання робочої групи відбулось 27 вересня під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

Розпочали нараду з питання, що стосувалось ремонту в Обласному диспансері радіологічного захисту населення. Головний лікар медичного закладу Ірина Пирогова доповіла присутнім про хід робіт. Так, за її словами, на сьогодні вже на 95% замінено вікна на енергоощадні та відремонтована аварійна ділянка даху.

«Усі ремонти проходять згідно з графіком. Ми щоденно співпрацюємо з підрядником, який виконує ремонтні роботи», - сказала Ірина Пирогова.

Присутні на засіданні представники громадських організацій чорнобильців відзначили, що щоденно відстежують хід ремонту в лікарні.

Наступне питання, яке було розглянуто, стосувалось санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага відзначив, що фінансування відповідних заходів цього року збільшено.

«У 2018 році з різних джерел фінансування виділено 12 млн гривень на оздоровлення І категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Планується оздоровити 1741 постраждалу особу, яка відноситься до І категорії, а це становить 100%», - сказав Юрій Шпарага.

Також у ході зустрічі обговорили порядок проведення заміни посвідчень особам, які постраждали внаслідок катастрофи на ЧАЕС, та іншим категоріям громадян. Адже з 25 липня 2018 року набрала чинності Постанова Кабінету міністрів України від 11 липня 2018 року № 551 «Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян», якою, зокрема, затверджено Порядок видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Голова Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник висловив занепокоєння щодо цього питання. Присутні прийняли рішення найближчим часом зібрати робочу групу знову та більш детально обговорити це питання.