Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА пройшло засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради

У ХОДА пройшло засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради

26 вересня члени ради розглянули питання про стан виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківській області на 2018 рік.

У ході засідання заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ірина Коновалова повідомила, що у січні-липні 2018 року обсяг реалізованої промислової продукції склав 104,2 млрд грн, що становить 7,4% у загальному обсязі реалізації промисловості країни. За обсягами реалізації Харківська область стабільно входить до п’ятірки лідерів серед регіонів України.

Також на засіданні ради було розглянуто питання щодо роботи підприємств енергетичного комплексу та стану розрахунків підприємств комунального господарства Харкова та області за спожиту електричну енергію. Т.в.о. заступника начальника Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Оксана Глухова проінформувала, що генеруючими підприємствами паливно-енергетичного комплексу за 7 місяців року вироблено 2,3 млрд кВт/г електроенергії, що на 43% більше, ніж за аналогічний період 2017 року, та відпущено 1,9 млн Гкал теплоенергії, що на 14,7% більше тогорічного показника.

Крім того, на засіданні ради розглянуто питання про збереження трудового потенціалу області шляхом зниження рівня захворюваності, виробничого травматизму та забезпечення безпечних й здорових умов праці.

Директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Юрій Шпарага зазначив, що збереження і розвиток трудового потенціалу є необхідною передумовою інноваційного розвитку та стратегічним завданням сталого розвитку як регіону, так і країни в цілому.

«З основних причин виникнення проблем, пов’язаних з підтримкою, відновленням і розвитком трудового потенціалу, є занижена ціна робочої сили та наявність неформальної зайнятості населення. Тому в області вживається низка заходів, спрямованих на зростання заробітної плати працівникам області та скорочення обсягів нелегальної зайнятості, - розповів Юрій Шпарага. - Так, середньомісячна заробітна плата за січень-липень 2018 року по області становить 7290 грн – на 23,3% більше, ніж за відповідний період минулого року. Відбулось також зростання і реальної заробітної плати, цей індекс за названий період становить 110%».

Відсоток неформальної зайнятості також поступово скорочується. З початку 2018 року в результаті контрольно-наглядової роботи виявлено 2833 «тіньових» робочих місця, з них легалізовано 2380 робочих місць.