Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині цього року відновили 200 км доріг державного значення

На Харківщині цього року відновили 200 км доріг державного значення

Про це повідомив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка.

За його інформацією, роботи на дорогах державного значення підходять до завершального етапу. Цього року було заплановано відновити 210 км доріг.

«З 14 об’єктів поточного середнього ремонту повністю закінчені роботи на 5 об’єктах. На інших роботи виконані на 78% - 95%», - сказав Сергій Пляка. 

Він також зазначив, що повністю відновлено міст через річку Куп’єваха у Богодухівському районі. На завершальному етапі - роботи на шляхопроводі через залізницю біля села Кислівка Куп’янського району. На 50% виконані роботи на споруді в селі Коробочкине Чугуївського району. 

«Завершені всі основні роботи на дорозі Харків - Охтирка. Це 81,7 км. На завершальному етапі - роботи з нанесення дорожньої розмітки, встановлення дорожніх знаків, автопавільйонів», - розповів Сергій Пляка.

На дорозі Київ - Харків - Довжанський (напрямок на Ізюм) залишилося влаштувати 1,5 км вирівнювального шару. За 3 – 4 дні за сприятливих погодних умов у районі села Закомельське роботи будуть завершені. Лишається невелика ділянка в районі села Кам’янка Ізюмського району. 

«На дорозі Чугуїв - Мілове повністю відновлено покриття на ділянці від траси Київ - Харків - Довжанський до м. Куп’янську, включаючи 1,2 км цим населеним пунктом. Зараз проводяться роботи на аварійній ділянці за Куп’янськом. Це 103 - 108 км. Проводяться роботи зі стабілізації ґрунтів. Об’єкт не здається цього року, він перехідний, проводяться планові роботи. Проблем на цьому напрямку не маємо», - сказав Сергій Пляка.

У нижніх шарах завершено ремонт 14,3 км по дорозі Мерефа - Лозова - Павлоград. Верхні шари дороги облаштовують у Первомайському районі. З початку жовтня розпочнуться додаткові роботи в Краснопавлівці Лозівського району. 

«Очікуються додаткові кошти від перевиконання митних зборів. Голова ХОДА Юлія Світлична, розуміючи проблему на цій дорозі, надала доручення взятися до робіт у Краснопавлівці. У нас вже закінчена додаткова процедура тендерів», - розповів Сергій Пляка.

Повністю завершені заплановані на цей рік обсяги робіт на дорогах: Харків - Зміїв - Балаклія - Горохуватка, Старий Мерчик - Краснокутськ, Зачепилівка - Андріївка - Кегичівка  (у Кегичівському та Нововодолазькому районах).

Підготовчі роботи виконані на дорозі Дергачі - Козача Лопань. Дорожники планують найближчим часом взятися до проведення основних ремонтних робіт.