Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Бабічев провів особистий прийом громадян

Анатолій Бабічев провів особистий прийом громадян

18 вересня до заступника голови ХОДА переважно зверталися за допомогою у розв'язанні питань зі сфер освіти, науки, культури та спорту.

Так, одне з питань, що були порушені в ході прийому, стосувалося відновлення в регіоні  напрямку технічної творчості. За словами заявника, в школах та закладах позакласного навчання припинили роботу гурти мотоциклістів, картингістів, радіоконструкції, авіамоделювання тощо.

«Разом з науковцями, освітянами та промисловцями ми навіть розробили програму відновлення напрямку технічної творчості. Це надзвичайно важлива сфера для розвитку нашої молоді, а згодом - регіону та держави. За законом про позашкільну освіту цей напрямок повинен бути. Мені хотілося, щоб у Харківській області почала реалізовуватися ця програма», -  зазначив заявник.

Один із заявників звернувся за допомогою у вирішенні житлового питання.

«Я сирота. Наступного року завершую навчання в університеті. Зараз проживаю в гуртожитку в одному з населених пунктів Харківської області. Після завершення вишу йти мені буде нікуди. Знаю, що за законом за мною повинно бути закріплено певне житло, але його не має», - розповів заявник.

Анатолій Бабічев відповів, що за ініціативи Президента України Петра Порошенка в Україні вперше за роки незалежності розпочали забезпечувати житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

«Для того, щоб взяти участь у програмі, вам потрібно звернутися до Служби у справах дітей того району області, де ви маєте право отримати житло, відзначити, що потребуєте житла та зареєструватися у відповідній черзі, - порадив заявнику Анатолій Бабічев. -  Звісно, відразу всім житло видати неможливо. Але справа рухається, й ви повинні реалізувати своє право».

Окрім того, в ході прийому було озвучено прохання про організацію виступів сольних співаків, а також про допомогу у відновленні навчання у музичному училищі.

Вирішення всіх порушених у ході прийому питань заступник голови ХОДА взяв під особистий контроль.